Πάλι το άσπρο μαύρο από τον προκλητικό Ερντογάν: Αδιάλλακτη η Ελλάδα στο προσφυγικό, λέει, χάσαμε ιστορική ευκαιρία

File photo: Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία




Κάνοντας  το άσπρο μαύρο, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η «η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να σέβεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Άγκυρας και να αποφεύγει τις μονομερείς ενέργειες και τις απόπειρες δημιουργίας νέων τετελεσμένων.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του του σε συμπόσιο για το Αιγαίο Πέλαγος και τις σχέσεις με την Ελλάδα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφυγική κρίση του 2015 και είπε πως θα μπορούσε να είχε συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Όμως, όπως ισχυρίστηκε,  η Αθήνα έχασε αυτή την ευκαιρία με την… «αδιάλλακτη στάση» της.

  • Προφανώς η “αδιάλλακτη στάση” αφορά στην απάντηση της Ελλάδας στην εργαλειοποίηση του προσφυγικού από την ΄Αγκυρα και τα γεγονότα του Έβρου.

Προχωρώντας παράλληλα στην αγαπημένη του συνήθεια να κάνει το άσπρο μαύρο, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η «η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να σέβεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της και να αποφεύγει τις μονομερείς ενέργειες, απόπειρες να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα (fait accompli)» . 

Ο Ερντογάν, ωστόσο, δεν έμεινε εκεί: Έφτασε να εκφράσει και παράπονο… γιατί «η Τουρκία έμεινε μόνη στις προσπάθειές της να αποτρέψει την παράτυπη μετανάστευση!

  • «Η Τουρκία έχει μείνει μόνη στον εξαιρετικό της αγώνα για να αποτρέψει την παράτυπη μετανάστευση που προέρχεται από τη Συρία» ισχυρίστηκε.

«Θα βρούμε λύσεις βασισμένες στη δικαιοσύνη, τη δικαιοσύνη και τη συνεργασία με την Ελλάδα, τηρώντας τους δεσμούς γειτονίας» υποστήριξε επίσης ο Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από Anadolu – skai.gr

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: «Χρειάζεται πολύ δουλειά για να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την Άγκυρα»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: