Νεκρός από κορωνοϊό ο «Mr. Αντιεμβόλιο» στις ΗΠΑ: Τρίτος αρνητής – ραδιοφωνικός αστέρας σε ένα μήνα




Στις 4 Αυγούστου ήταν ο Ντικ Φάρελ: Ο 65χρονος συντηρητικός ραδιοφωνικός παραγωγός πέθανε στις 4 Αυγούστου από σοβαρές επιπλοκές που του προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Ενθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ έγραφε στο Facebook μέχρι και προτού νοσήσει ότι «τα εμβόλια προωθούνται από ανθρώπους που σας λένε ψέματα για τις μάσκες, για την προέλευση του ιού και για τον αριθμό των νεκρών».

 

Οταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ιό, άρχισε να κλονίζεται: Η σύντροφός του, Έιμι Λέιν Χερ, είπε ότι σε ανταλλαγή μηνυμάτων μαζί του, τον ενημέρωσε ότι σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο και η αντίδραση του ήταν η εξής: «Κάν’ το!». Συμπλήρωνε μάλιστα ότι ο ιός δεν είναι αστείο, και ευχόταν να είχε κάνει ο ίδιος το εμβόλιο προτού μολυνθεί».

Το Σάββατο 21 Αυγούστου, ένα ακόμη επιφανές μέλος της αντιεμβολιαστικής συντηρητικής ραδιοφωνικής κοινότητας, ο Φιλ Βάλεντάιν, έχανε τη ζωή του. Είχε και αυτός μετανιώσει στα τελευταία του. (Δείτε περισσότερα εδώ) για τη στάση του.

 

Και την περασμένη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, ο 65χρονος Μαρκ Μπέρνιερ, ραδιοφωνική περσόνα των συντηρητικών στην Daytona Beach της Φλόριντα έχασε τη μάχη από την ίδια αιτία.

Ο Μπέρνιερ, ο οποίος αυτοαποκαλείτο «κ. Αντιεμβόλιο» (Mr. Anti-Vax), είχε χαρακτηρίσει στο Twitter τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν για τους εμβολιασμούς ως «ναζιστοειδείς». 

Σε δηλώσεις του στο NBC ο Τζιμ Μποχάνον, παλιός κεντροδεξιός ραδιοφωνικός παραγωγός εκτίμησε ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντίκτυπος αυτών των θανάτων:

«Νομίζω, σίγουρα στην περίπτωση του Φιλ Βαλεντάιν και του Φάρελ, οι οποίοι και οι δύο είχαν αναθεωρήσει τις αντιλήψεις τους κατά του Covid εμβολίου πριν από το θάνατό τους, ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος», δήλωσε ο Μποχάνον.

«Για τον Μαρκ Μπέρνιερ, ο οποίος διατήρησε τη στάση του ως κ. ‘Anti-Vax’ μέχρι το θάνατό του και δεν αναθεώρησε ποτέ δημόσια, πιστεύω ότι ο αντίκτυπος θα είναι μικρότερος, αν και σίγουρα πρέπει να είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να δουν το θάνατό του και να μην αμφισβητήσουν τις θέσεις τους για τον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Mε πληροφορίες από Washington Post NBC, CNN

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Φιλ Βαλεντάιν: Πέθανε ο αντιεμβολιαστής ραδιοφωνικός παραγωγός που μετάνιωσε για όσα έλεγε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: