Η Ρεάλ επιστρέφει στο ανακαινισμένο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, μετά από 18 μήνες

File Photo: Στιγμιότυπο από τα έργα ανακατασκευής του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαντιάγκο Μπερναμπέου epa09459274 EPA / Javier Lizón




Η επιστροφή της Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, είναι το γεγονός της («κουτσουρεμένης») 4ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ήταν 1η Μαρτίου 2020, όταν οι «μερένγκες» νικούσαν 2-0 την Μπαρτσελόνα στο clasico, σε ένα ματς που αποδείχθηκε καθοριστικό στην πορεία τους προς την κατάκτηση του τίτλου.

Λίγες ημέρες αργότερα, η πανδημία «πάγωσε» την αγωνιστική δράση κι όταν αυτή ξανάρχισε κεκλεισμένων των θυρών, η διοίκηση των Μαδριλένων πήρε μία δύσκολη απόφαση: προκειμένου να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι -ήδη προγραμματισμένες- εργασίες ανακατασκευής του θρυλικού γηπέδου, η ομάδα θα μετακόμιζε στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο», το μικρό γήπεδο των προπονητικών εγκαταστάσεων του συλλόγου, το οποίο φιλοξένησε τα εντός έδρας παιχνίδια της «βασίλισσας» για το υπόλοιπο της σεζόν 2019-20 και για όλη την περίοδο 2020-21.

Μετά από 18 μήνες, λοιπόν, η Ρεάλ επιστρέφει στο «Μπερναμπέου» την Κυριακή (12/9), υποδεχόμενη τη Θέλτα. Τα έργα ανακατασκευής συνεχίζονται (αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2022), αλλά πλέον είναι εφικτή η διεξαγωγή αγώνων, έστω κι αν δεν είναι διαθέσιμο το σύνολο των εξεδρών. Τη δεδομένη στιγμή, η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 50.000 θεατές, όπερ σημαίνει ότι στις εξέδρες μπορούν να βρεθούν ως 30.000 φίλαθλοι, καθώς υπάρχει περιορισμός στο 60% της διαθέσιμης χωρητικότητας, λόγω κορωναϊού. Έστω κι έτσι, η επιστροφή της Ρεάλ στη φυσική έδρα αναμένεται να δώσει ώθηση στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, που φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή της LaLiga μετά την απώλεια του περσινού τίτλου.

Προς το παρόν και μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, οι «μερένγκες» ισοβαθμούν στην κορυφή μαζί με ακόμη πέντε ομάδες. Μεταξύ αυτών η πρωταθλήτρια Ατλέτικο, η οποία δοκιμάζεται στη Βαρκελόνη απέναντι στην Εσπανιόλ, αλλά και η Βαλένθια, που μοιάζει αναγεννημένη στα χέρια του Χοσέ Μπορνταλάς και η οποία ταξιδεύει στην Παμπλόνα για αντιμετωπίσει την Οσασούνα.

Το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής, ανάμεσα στις -επίσης συμπρωτοπόρους- Σεβίλη και Μπαρτσελόνα, αναβλήθηκε με απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Συμβουλίου της Ισπανίας, μετά από σχετικό αίτημα των συλλόγων και της LaLiga, λόγω της αδυναμίας των διεθνών παικτών από τη Νότια Αμερική να επιστρέψουν έγκαιρα στην Ισπανία και να προλάβουν την αναμέτρηση, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 11/9. Για τον ίδιο λόγο, αναβλήθηκε και το παιχνίδι της Βιγιαρεάλ με την Αλαβές.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

  • Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο 11/9
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μαγιόρκα 11/9
  • Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 12/9
  • Οσασούνα-Βαλένθια 12/9
  • Κάντιθ-Σοσιεδάδ 12/9
  • Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 12/9
  • Χετάφε-Ελτσε 13/9
  • Γρανάδα-Μπέτις 13/9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 7
  2. Σεβίλη 7
  3. Βαλένθια 7
  4. Μπαρτσελόνα 7
  5. Ατλέτικο Μαδρίτης 7
  6. Μαγιόρκα 7
  7. Σοσιεδάδ 6
  8. Οσασούνα 5
  9. Αθλέτικ Μπιλμπάο 5
  10. Ράγιο Βαγιεκάνο 3
  11. Βιγιαρεάλ 3
  12. Κάντιθ 2
  13. Λεβάντε 2
  14. Μπέτις 2
  15. Ελτσε 2
  16. Εσπανιόλ 2
  17. Γρανάδα 2
  18. Θέλτα 1
  19. Χετάφε 0
  20. Αλαβές 0

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Στα άκρα ο Τσέφεριν με Ρεάλ, Μπαρτελόνα και Γιουβέντους: Δεν με νοιάζει εάν φύγουν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: