Άδεια η θέση του ντράμερ των Rolling Stones μετά από 60 χρόνια: Η πρώτη συναυλία χωρίς τον Τσάρλι Γουότς [videos]

Photo Η πρώτη συναυλία των Rolling Stones χωρίς τον Τσάρλι Γουότς. Screenshot via Youtube Dustin Scott




Γεμάτη συγκίνηση ήταν η χθεσινή βραδιά για τους Rolling Stones, που ανέβηκαν στη σκηνή μετά από πολλούς μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού, χωρίς όμως να έχουν πίσω από τα ντραμς τον Τσάρλι Γουότς, που έφυγε από τη ζωή, πριν έναν περίπου μήνα, σε ηλικία 80 ετών.

Η περιοδεία στις ΗΠΑ με τίτλο «No Filter» καθυστέρησε για πάνω από έναν χρόνο και έμελλε να είναι η πρώτη, μετά από έξι ολόκληρες δεκαετίες, που έπαιξαν χωρίς ένα από βασικά μέλη τους αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης μουσικής διαδρομής τους.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε αυτές τις φωτογραφίες του Τσάρλι στη μεγάλη οθόνη» εξομολογήθηκε ο Μικ Τζάγκερ όταν έπιασε στα χέρια του στο μικρόφωνο κι ενώ δίπλα του βρίσκονταν, επίσης συγκινημένοι, ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Ρόνι Γουντ, βλέποντας όλοι το βίντεο αφιέρωμα στον ντράμερ του συγκροτήματος.

«Οι αντιδράσεις σας, όλα όσα είπατε για αυτόν και ακούσαμε ήταν όλα πολύ συγκινητικά» είπε ο Τζάγκερ προς το κοινό στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, στην πρώτη συναυλία μετά τη μεγάλη απώλεια. «Και θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την εκτίμηση και την αγάπη. Σε όλους μας λείπει ο Τσάρλι τόσο πολύ, στη σκηνή και εκτός σκηνής και θα θέλαμε να αφιερώσουμε την περιοδεία σε αυτόν. Αυτό είναι για σένα Τσάρλι!» συνέχισε ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος.

Το σόου ξεκίνησε με τη σκηνή άδεια και τον ήχο των ντραμς να παίζει όση ώρα προβάλλονταν στις γιγαντοοθόνες φωτογραφίες και βίντεο του Τσάρλι Γουότς από διάφορες στιγμές της ζωής και της καριέρας του. Ήταν το στιγμιότυπο που θα μείνει στην ιστορία ως ο επίσημος αποχαιρετισμός των Rolling Stones στην ήρεμη δύναμή τους, τον ευφυή μουσικό που ήξερε πώς να κρατά τις ισορροπίες.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

«Ελπίζω πως θα τον θυμάστε κι εσείς όπως κι εμείς, οπότε θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτό το σόου στον Τσάρλι» συνέχισε ο Τζάγκερ.

Ο αειθαλής Μικ Τζάγκερ, παρά τα 78 του χρόνια, τα έδωσε όλα πάνω στη σκηνή και όλα τα μέλη της μπάντας απέδειξαν ότι, παρά τη μεγάλη απώλεια, θα συνεχίσουν να ροκάρουν και να χαρίζουν στον κόσμο τις διαχρονικές τους επιτυχίες.

Πληροφορίες από Rolling Stone

«Renegades, Born in the USA»: Oι προσωπικές αναζητήσεις Ομπάμα και Σπρίνγκστιν στα βιβλιοπωλεία τον Οκτώβριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: