Στην Κύπρο όλοι μιλούν για τον “υπουργό” αλλά δεν τολμούν να αναφέρουν όνομα: Ο ισχυρισμός του καταριανού Al Jazzera

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, στη Λευκωσία. ΓΤΠ, Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές του καταριανού καναλιού Al Jazzera ότι ένας υπουργός, ήταν ο συνδετικός κρίκος με το δίκτυο για εξασφάλιση των “χρυσών διαβατηρίων” της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνουμε, πάντως, ότι η έρευνα του καναλιού ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των “χρυσών διαβατηρίων” από το οποίο κερδοσκοπούσε το διεφθαρμένο πολιτικό και το οικονομικό κατεστημένο του νησιού.

Την αναφορά του καναλιού, που χρηματοδοτείται από τον Εμίρη του Κατάρ, χωρίς να κάνει ποτέ την παραμικρή κριτική στο αυταρχικό καθεστώς του, ακολούθησαν -όπως πάντα- τα κυπριακά κόμματα, που εξέδωσαν ανακοινώσεις χωρίς να ερευνήσουν. Με ένα-δύο τηλεφωνήματα θα μπορούσαν να πληροφορηθούν την αλήθεια: αν δηλαδή ισχύει ο ισχυρισμός του Al Jazzera.

Στην ουσία υιοθέτησαν τον ισχυρισμό του καναλιού ότι ένας υπουργός, προφανώς με εντολή του Προέδρου Αναστασιάδη, παρανομούσε ασύστολα και μάλιστα ταξίδευσε μέχρι το Λονδίνο για να μεταφέρει το διαβατήριο σε ένα Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος προφανώς ήταν αναμεμειγμένος σε παράνομες ενέργειες, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ τον καταζητούσε η Ιντερπολ.

Η Κύπρος …βουϊζει και ήδη ξεκίνησαν μερικοί να υπονοούν τον άλφα ή τον βήτα υπουργό. Όπως αναφέραμε στην αρχή, το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας διέψευσε ότι υπήρξε ανάμειξη οποιουδήποτε υπουργού. Άλλωστε, δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας υπουργός θα παρανομούσε με τόσο απαράδεκτο τρόπο, επειδή -ας πούμε- του το ζήτησε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

  • Καλούμε όσους διασπείρουν τις πληροφορίες να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομα του υπουργού, όπως έχουν υποχρέωση. Αν δεν γνωρίζουν το όνομα του υπουργού, ας σκάσουν.
  • Αν κωλύονται να δημοσιοποιήσουν το όνομα, μπορούμε να το κάνουμε εμείς που δεν φοβόμαστε, εφόσον το επιβεβαιώσουμε. Και εφόσον ρωτήσουμε τον υπουργό για να έχουμε και τη δική του τοποθέτηση. Η κατηγορία είναι βαριά και ασήκωτη.

Πάντως:
Από τη μέχρι της στιγμής έρευνά -και αυτό θα έπρεπε να το κάνουν τα σαϊνια του καταριανού καναλιού- η έγκριση του αιτήματος του Ρώσου έγινε στην Κύπρο, στις αρχές του Ιουνίου του 2018.
ΑΚΟΜΑ: Πληροφορηθήκαμε ότι στο κυπριακό προξενείο στο Λονδίνο έγιναν μόνο τα διαδικαστικά: Δηλαδή, πιστοποίηση υπογραφής και λήψη βιομετρικών, επειδή δήλωσε άρρωστος ο ολιγάρχης

Στο “Νησί των Αγίων”, οι πολιτικοί που σήμερα είναι ορκισμένοι εχθροί, σε 24 ώρες γίνονται φίλοι. Και το ανάποδο. Δεν υπάρχει πιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τούτοι, όπως πάνε, θα ξεπεράσουν και τον Ταγίπ Ερντογάν. Μερικοί εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος είναι τόσο αδίστακτοι, που δεν διστάζουν να κατηγορήσουν και αποδεδειγμένα αθώους.

Με βάση τον ισχυρισμό του καναλιού του Κατάρ, επιχειρείται υπόγεiα η δολοφονία χαρακτήρων συγκεκριμένων υπουργών. Όσοι διακινούν τις πληροφορίες, ας βγουν μπροστά και ας έχουν το θάρρος να δώσουν το όνομα του υπουργού στη δημοσιότητα. Αναμένουμε…

Δυστυχώς, η δημοσιογραφία στο νησί χάλασε. Οι φήμες και τα fake news συχνά γίνονται πρώτα θέματα. Οι πληροφορίες για έλεγχο των κυπριακών μέσων ενημέρωσης από επιχειρηματίες -χωρίς να φαίνονται- σαρώνουν το νησί. Το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, ελέγχει απόλυτα την Κυπριακή Δημοκρατία. Κρίμα…

HELLAS JOURNAL

Το σύνθημα για τον Πρωθυπουργό είναι επιεικώς απαράδεκτο: Δεν είναι αυτή η ηθική της Αριστεράς…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: