Θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα για το μεταναστευτικό βλέπει ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου: «Τα πάντα αξιολογούνται», εν αναμονή για το θέμα με Λίβανο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου προεδρεύει περιφερειακής σύσκεψης με Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου. Photo PIO, Andreas Loucaides




Θετικά αποτελέσματα έχουν επιφέρει τα μέτρα για το μεταναστευτικό, ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, υποδεικνύοντας ωστόσο «εξωγενείς παράγοντες» που επηρεάζουν το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη περιφερειακής σύσκεψης με Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου, στο κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης ο κ. Ιωάννου ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα και ανέφερε:

«Με το μεταναστευτικό τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα μέτρα έχουν αποτελέσματα, αλλά επειδή εξαρτόμαστε και από εξωγενείς παράγοντες, αναμένουμε τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να δούμε τι θα γίνει».

Επεσήμανε ωστόσο πως μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Βλέπουμε, συνέχισε «μια μείωση, σημαντική, στις αφίξεις. Όσον αφορά τις επιστροφές συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και τον προηγούμενο μήνα έχουν επιστρέψει πέραν των 1000 ατόμων πίσω στις χώρες τους. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό τις επιστροφές και αξιολογούμε συνεχώς τα μέτρα».

Επιπρόσθετα ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως περιμένουν ενημέρωση όσον αφορά το θέμα με τον Λίβανο «άρα τα πάντα αξιολογούνται».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
Πάφος, Κύπρος

Επανάληψη κατ’ ιδίαν συνομιλιών της Ολγκίν Κουεγιάρ με Χριστοδουλίδη και Τατάρ σήμερα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: