Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αγκυρα και η υπόθεση της δολοφονίας του εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου στο επίκεντρο του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




H συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, οι εξελίξεις μετά την απόφαση στην υπόθεση Θανάση Νικολάου και οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του δρόμου Πάφου-Πόλεως είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Το Κυπριακό στην ατζέντα του πρωθυπουργού της Ελλάδας» και προβάλλει τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της επίσκεψής του. Αλλού γράφει ότι είναι σε ιλιγγιώδη ύψη τα ενοίκια λόγω αδυναμίας απόκτησης στέγης. Επίσης η «Α» αναφέρει ότι οι νέες γενιές προσφύγων δεν γυρίζουν την πλάτη στα κατεχόμενα εδάφη και οργανώνουν βιωματικές επισκέψεις.

«Σε επικίνδυνους ατραπούς ο δρόμος Πάφου-Πόλης» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι αν υλοποιηθούν οι απαιτήσεις του εργολάβου, το κόστος του έργου θα εκτοξευθεί από τα €75 εκ. στα €97 εκ. Αλλού αναφέρει ότι μελετούν οι κυβερνώντες το πόρισμα στην υπόθεση Θανάση Νικολάου και αποφασίζουν, ενώ προβάλλονται και δηλώσεις του ΠτΔ για το θέμα. Ο «Π» προβάλλει αλλού την αυξητική τάση στην παράνομη εργασία.

Με τίτλο «Κρέμονται από την Άγκυρα» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η προσοχή είναι στραμμένη στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και ότι σε δεύτερη μοίρα είναι η συνάντηση της Ολγκίν με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και Τατάρ. Αλλού με φωτορεπορτάζ προβάλλει τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΑΠΟΕΛ. Ο «Φ» αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του ΠτΔ για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Δεν θέλει εμπλοκή του Γ. Εισαγγελέα στην υπόθεση η οικογένεια του Θανάση» και γράφει ότι ο Πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι θα πράξουν ό,τι είναι δυνατό. Αλλού αναφέρεται σε ευρήματα των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου στην Κύπρο και γράφει ότι μειώνεται η ελευθερία της έκφρασης. Η «Χ» προβάλλει αλλού τον εκτοπισμό παιδιών εξαιτίας διαφόρων συγκρούσεων παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Επανάληψη κατ’ ιδίαν συνομιλιών της Ολγκίν Κουεγιάρ με Χριστοδουλίδη και Τατάρ σήμερα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: