Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατάφερε να διχάσει και την κυπριακή κοινότητα της Αμερικής: Ήταν η πλέον ενωμένη ομάδα της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας…

Archbishop Elpidophoros Officiated The Great Vespers Service Thursday of Pascha, at The Zoodoghos Peghe Greek Orthodox Church in the Bronx, NY, Thursday May 9th, 2024. ©PHOTOS: GOA, Dimitrios Panagos




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος έχουν «ενοχληθεί» από διάφορους ανόητους για να αποστείλουν επίσημη πρόσκληση στον Ελπιδοφόρο, ώστε να επισκεφθεί την Μεγαλόνησο τις ημέρες που ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά τους νεκρούς της άνανδρης τουρκικής εισβολής.

Ο τελευταίος, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αυτός που έσπειρε το διχασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στην Ομογένεια, και κατάφερε να διασπάσει και την κυπριακή παροικία. Ήταν το πιο ενωμένο κομμάτι της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και όλοι ζήλευαν την ομοψυχία των Ελληνοκυπρίων και την αγάπη τους και τον ζήλο τους στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου.

Αυτή η ενότητα και αυτή η ομοψυχία δεν υπάρχει πια και απόλυτος υπεύθυνος είναι ο Ελπιδοφόρος.

Ο μόνος σκοπός της ζωής του είναι να γίνει Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ούτε για την Κύπρο ενδιαφέρεται, ούτε για την Ελλάδα και πολύ περισσότερο για την Ομογένεια.

  • Δεν γνωρίζω τι θα αποφασίσουν στο τέλος ο κ. Χριστοδουλίδης και ο κ. Γεώργιος, αλλά αν τον προσκαλέσουν, θα προκαλέσουν τα αισθήματα πολλών ομογενών μας, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων της νήσου, που γνωρίζουν τα …”έργα” του στην Ομογένεια μας!

Και πρέπει να θυμούνται, τόσο ο κ. Χριστοδουλίδης, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την αντικατάσταση του Ελπιδοφόρου. Το γιατί δεν το έχει πράξει ακόμα, δεν το γνωρίζουμε.

Αλλά αν ο κ. Βαρθολομαίος …ψάχνει, όπως λέει δεξιά και αριστερά, και δήθεν δεν βρίσκει αντικαταστάτη, ας διορίσει τοποτηρητή (μέχρι να βρει)… Άλλωστε, το έπραξε δύο φορές όταν έδιωξε με απαράδεκτο τρόπο, που δεν αρμόζει σε θρησκευτικούς ηγέτες, τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο και τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε κάθε επιχορήγηση της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης. Θα υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος…

ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ: Επανέρχομαι αναγκαστικά στο θέμα του Επιτρόπου για τους Κύπριους Απόδημους μας, που τιμούν το όνομα της Κύπρου σε όλο τον κόσμο. Χρειάζεται Επίτροπος Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας και κύριε υπουργέ των Εξωτερικών.

Η λύση που δόθηκε, με τον διορισμό μίας Πρέσβειρας, που ήδη με τις ενέργειες της δημιούργησε αντιδράσεις όταν επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη, ήταν λάθος. Έδειξε επίσης μία διάθεση υποβάθμισης των Αποδήμων μας, κάτι που θεωρώ απαράδεκτο.

Τώρα που ο κ. Κωνσταντίνος Κόμπος θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία του συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) εύχομαι να μεταφέρει και την απόφαση διορισμού του Επιτρόπου, υπεύθυνου αποκλειστικά για τους Απόδημους. Και με την ευκαιρία, ας ασχοληθεί και με την πολυδιαφημισμένη «ενότητα» των Αποδήμων, ιδιαίτερα στην Αμερική.

Πρέπει να έχει λόγο η Λευκωσία για την Κυπριακή Παροικία, διότι μία άλφα ενίσχυση την στέλνει… Η Κύπρος, από κοινού με την Ελλάδα, πρέπει να εργαστούν για να αποφευχθεί η διχόνοια που εκπορεύεται από τους «Φαναριώτες» της Νέας Υόρκης. Μόνο τους Τούρκους εξυπηρετεί…

  • Ο στόχος της κατοχικής χώρας, να διαλύσει το Ελληνικό Λόμπι, που στην πραγματικότητα είναι κυπριακό, παίρνει σάρκα και οστά τους τελευταίους μήνες.

Εμείς συνηθίσαμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Και δεν θα κλείσουμε το στόμα μας. Δεν μπορεί κανένας να μας το κλείσει, ακριβώς επειδή δεν έχουμε αφεντικά -και το κυριότερο- δεν μας κρατάει κανένας και από πουθενά. Δεν εργαστήκαμε ΠΟΤΕ για κράτη και κυβερνήσεις, αλλά βοηθούμε την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου μπορούμε, όταν το ζήτημα αφορά τα εθνικά θέματα.

Στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς μείναμε μόνοι μας, αλλά θα συνεχίσουμε παρά το γεγονός ότι βρίσκουμε αντίσταση από το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Οι πολίτες πρέπει να ενθαρρύνονται να καταγγέλλουν τα φαινόμενα διαφθοράς. Τέτοια φαινόμενα, με διαφορετικό τρόπο, έχουμε και στην Ομογένεια της Αμερικής. Χρήματα πάνε και έρχονται χωρίς να δίνεται λογαριασμός. Αυτό πρέπει να σταματήσει και ΘΑ σταματήσει.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα πρέπει να δώσουν όλα τα στοιχεία για το Τμήμα Επικοινωνίας, που δρα στην Ομογένεια και στην Ελλάδα ως εργαλείο προώθησης των προσωπικών φιλοδοξιών του Ελπιδοφόρου. Εμείς δεν δημοσιεύουμε τις καταγγελίες. Μόνο αν μπορούμε να τις στηρίξουμε με αποδείξεις.

ΑΚΟΜΑ: Αν υπάρχουν οργανώσεις που έχουν συναλλαγές με κυβερνήσεις, πρέπει να γνωρίζουμε πως και που διατίθενται τα κονδύλια. Δολάριο με δολάριο.

Αυτά και θα συνεχίσουμε, διότι το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΠΣΕΚΑ και θα χρειαστεί να ειπωθούν με σκληρό τρόπο αλήθειες. Με ονόματα και διευθύνσεις…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο κ. Κονιδάρης; Όλα καλά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οι νέοι Ελληνοαμερικανοί αποθαρρύνονται από τη διχόνοια: Ο Αλέξης Παπαχελάς γράφει για τα εμφύλια πάθη της Ομογένειας και την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Εντάξει, ο κ. Βαρθολομαίος είναι όμηρος του Ερντογάν, και αναγκάζεται να σιωπά; Ο Ελπιδοφόρος, που έχει “προστασία” από τις ΗΠΑ, γιατί; Ομιλούμε για τη Μονή της Χώρας…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: