Στη Σερβία ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής: Τον συνοδεύει η σύζυγος του Ζελένσκι

epa11073258 Ukrainian Foreign Affairs Minister Dmytro Kuleba gives a statement in Kyiv (Kiev), Ukraine, EPA, OLEG PETRASYUK




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα επισκέπτεται την Σερβία για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην χώρα του τον Φεβρουάριο 2022. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μίλος Βούτσεβιτς, ανακοίνωσε το Βελιγράδι.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται δέκα ημέρες μετά τον σχηματισμό της νέας σερβικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Η Σερβία διαπραγματεύεται την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και βαδίζει σε ένα τεντωμένο σχοινί ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το Βελιγράδι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καταδίκασε τον πόλεμο στον ΟΗΕ, αλλά αρνείται να εφαρμόσει τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει κατά της Μόσχας οι δυτικές χώρες.

Η Ρωσία παραμένει σημαντικός σύμμαχος της Σερβίας και δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα έφθασε χθες στο Βελιγράδι και περιηγήθηκε στην σερβική πρωτεύουσα μαζί με την Ολένα Ζελένσκα, σύζυγο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το γεγονός δεν ανακοινώθηκε επισήμως στα μέσα ενημέρωσης.

Η Ολένα Ζελένσκα ανήρτησε χθες στο Instagram φωτογραφίες από την βόλτα της στο Βελιγράδι μαζί με την Ταμάρα Βούτσιτς, την σύζυγο του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Ολένα Ζελένσκα αναφέρεται στον λογαριασμό της σε μία σχέση που διαρκεί εδώ και χρόνια με την Ταμάρα Βούτσιτς, η οποία συμμετείχε τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Κίεβο στην σύνοδο κορυφής των Πρώτων Κυριών και Κυρίων, που οργανώθηκε από την σύζυγο του προέδρου της Ουκρανίας, η οποία κάνει λόγο για «soft power» όταν πρόκειται να σωθούν ζωές ή να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη.

Ο σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει συναντήσει τρεις φορές τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πάντα σε διεθνή fora.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βελιγράδι , Σερβία

«Εν δυνάμει εξτρεμιστικό» το ακροδεξιό AfD με απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Γερμανία: Νόμιμη η παρακολούθηση ακόμη και με τηλεφωνικές υποκλοπές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: