Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η κατάσταση στα νοσηλευτήρια λόγω του Covid – 19, οι πυρκαγιές στην Ελλάδα και η αποστολή βοήθειας από την Κύπρο, η κρατική χορηγία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, το κλείσιμο γυμναστηρίων, η πτώση της ανεργίας και η ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων, αλλά και ο εμβολιασμός στη μάχη κατά του Covid-19 είναι τα θέματα που κυριαρχούν, μεταξύ άλλων, στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στα όριά τους φτάνουν οι ΜΕΘ» γράφει ότι δύσκολες ώρες περνούν τα δημόσια νοσηλευτήρια, με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να δέχονται τεράστιες πιέσεις και το καμπανάκι κινδύνου να έχει κτυπήσει. Σε άλλη είδηση γράφει ότι 118 πυρκαγιές ξέσπασαν χθες στην Ελλάδα. Αλλού γράφει ότι «τα μη επανδρωμένα drones από το κατεχόμενο Λευκόνοικο θα επιθεωρούν μέχρι την Αίγυπτο» δηλώνει ο Τατάρ και δεν αποκλείει τη δημιουργία ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Εμείς τα πήραμε βρείτε εσείς την άκρη» γράφει ότι στο Υπουργείο Οικονομικών έριξαν χθες το μπαλάκι της ευθύνης οι αρχηγοί των κομμάτων προκειμένου να βρει τη λύση με τα €7 εκατ. της κρατικής χορηγίας για το έτος 2021 για τα οποία η Νομική Υπηρεσία ζήτησε την επανακατανομή τους. Αλλού γράφει ότι μπήκε λουκέτο με διάταγμα σε 48 γυμναστήρια, τα οποία λειτουργούσαν παράνομα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι πτώση 41,4% σημείωσε η ανεργία στο τέλος Ιουλίου 2021 συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Παίγνια κομμάτων με χορηγία» γράφει ότι η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας δίνει ξεκάθαρη κατεύθυνση προς το Νομοθετικό Σώμα όσον αφορά την κρατική χορηγία, ωστόσο η χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων, την προσάρμοσε στα κομματικά δεδομένα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι δραματικές ώρες περνά η Ελλάδα, με τη μια πυρκαγιά μετά την άλλη να κατακαίνε τεράστιες εκτάσεις. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία εντόπισε 17 κρούσματα πλαστογραφίας σε ένα μήνα.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο  «Το 79,2% των εργαζομένων με εισοδήματα στα όρια της φτώχειας» γράφει ότι προτάσεις για ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων κατέθεσε το ΑΚΕΛ, με αφορμή έρευνα της ETUC, η οποία δείχνει ότι το 79,2% των εργαζομένων έχουν εισοδήματα στα όρια της φτώχειας ή/και πιο κάτω και δεν μπορούν να κάνουν διακοπές έστω και ολιγοήμερες. Αλλού αναφέρεται στην κατάσταση στα νοσοκομεία και γράφει για ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών. Σε άλλη είδηση γράφει ότι εκκενώθηκε η Αρχαία Ολυμπία, ενώ κάνει αναφορά και στα πύρινα μέτωπα και στην Τουρκία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Η Κύπρος στέλνει βοήθεια στην Ελλάδα» γράφει ότι κυπριακή αποστολή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Άμυνα έφτασε την Τετάρτη το πρωί στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται σε κατοικημένες περιοχές έξω από την Αθήνα. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας είπε την Τετάρτη ότι η Κύπρος έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο εμβόλια στη μάχη κατά του Covid-19, και εξέφρασε αισιοδοξία ότι ο στόχος του 82% για την 1η δόση εμβολίου αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι τέλος Αυγούστου. Σε άλλη είδηση γράφει ότι την Τετάρτη το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη ανακοίνωσε επικαιροποιημένο κατάλογο για την παραχώρηση κινήτρων σε νέους και νέες για προώθηση του εμβολιασμού κατά της COVID-19, μεταξύ των οποίων και δωρεάν κρουαζιέρες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Δήμητρα Νικολάου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: