Μαζική προσπάθεια στην Ουάσιγκτον για να σταματήσει ο κ. Μπάιντεν τον Ερντογάν: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στους κήπους του Λευκού Οίκου. EPA, Alex Edelman, POOL




Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μεταπειστεί ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να μην προχωρήσει στις προγραμματισμένες παράνομες πράξεις του, που αφορούν ειδικά την κατεχόμενη Αμμόχωστο και γενικά την κατεχόμενη Κύπρο.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τη Ματίνα Παπαδέα.

Σημείωσε, μεταξύ των άλλων:

Να θυμίσουμε ότι η παράνομη επίσκεψη θα γίνει στην μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, στις 20 Ιουλίου και στη διάρκεια της, ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει το άνοιγμα της Αμμοχώστου και να εγκαινιάσει βάση drones στο κατεχόμενο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου. Στα σχέδια υπάρχει και η δημιουργία ναυτικής βάσης στο Μπογάζι.

Ο ισλαμιστής Τούρκος ηγέτης θα παρακολουθήσει επίσης και την στρατιωτική παρέλαση με την οποία η κατοχική δύναμη και το ψευδοκράτος των κατεχομένων θα εορτάσουν την εισβολή.

Το Ελληνικό και το Εβραϊκό Λόμπι κάλεσαν τους γερουσιαστές να υποστηρίξουν τον Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον Κρις βαν Χόλλεν, οι οποίοι την Τρίτη θα απευθύνουν μαζί με άλλους συναδέλφους τους επιστολή στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η οποία αναφέρεται στον Ερντογάν και στην Αμμόχωστο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και ο κ. βαν Χόλλεν θα καλούν τον κ. Μπάιντεν να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει το άνοιγμα της Αμμοχώστου, μία πράξη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι γερουσιαστές φέρνουν τον κ. Μπάιντεν προ των ευθυνών του, ως ηγέτη της υπερδύναμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια είναι μαζική και σ’ αυτήν δεν συμμετέχουν μόνο οι ομογενειακές οργανώσεις. Βοηθούν και οι εβραϊκές και οι αρμενικές, ανταποδίδοντας τη βοήθεια της Ομογένειας για τα δικά τους ανοικτά θέματα.

Αυτό που βασικά ζητείται είναι να δείξει ο κ. Μπάιντεν τις ηγετικές του ικανότητες και να αποδοκιμάσει με ισχυρό τρόπο τον Ερντογάν. Ένα τηλεφώνημα ή μία επιστολή -όπως έπραξαν προηγούμενοι πρόεδροι- θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά την κατάσταση. Αν και κατά τη γνώμη μου ο Ερντογάν θα αγνοήσει τους πάντες και θα προχωρήσει. Στο σημείο που έχει οδηγήσει τα πράγματα, δεν θα υποχωρήσει.

Όλοι θυμίζουν στον κ. Μπάιντεν, τους δικούς του αγώνες για την Αμμόχωστο, όταν ήταν γερουσιαστής. Η αλήθεια είναι ότι οι προηγούμενες προσπάθειες της Τουρκίας να εποικίσει την Αμμόχωστο, ηττήθηκαν και από τις ενέργειες του σημερινού προέδρου της Αμερικής.

Αναφορικά με την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, τα πράγματα δεν είναι καλά.

Δυστυχώς ο Αντόνιο Γκουτέρες δεν είναι δίκαιος μεσολαβητής. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τους σχεδιασμούς του Ερντογάν για την Αμμόχωστο, αποφεύγει να τον καλέσει να τους ακυρώσει.

Μάλιστα θα έλεγα τον δικαιολογεί αφού αναφέρει πως το άνοιγμα της ιστορικής πόλης γίνεται για …τουριστικούς λόγους, υιοθετώντας την τουρκική προπαγάνδα!

Ο κ. Γκουτέρες Κάνει μία γενική αναφορά χωρίς να σημειώνει ότι οι Τούρκοι είναι αυτοί που προκαλούν, ότι οι Τούρκοι είναι οι κατακτητές.

«Έχω τονίσει επανειλημμένα -λέει ο γενικός γραμματέας- την ανάγκη να αποφευχθούν ενέργειες στο νησί, συμπεριλαμβανομένων των Βαρωσίων, που θα μπορούσαν να περιπλέξουν τις πιθανότητες εξεύρεσης κοινού εδάφους μεταξύ των μερών ή θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις”.

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, δηλαδή, ο κ. Γκουτέρες.

“Επαναλαμβάνω -σημειώνει στη φιλοτουρκική έκθεσή του-, την ανησυχία μου για τις εξελίξεις στην περιφραγμένη περιοχή της πόλης και υπενθυμίζω ότι η θέση των Ηνωμένων Εθνών παραμένει αμετάβλητη».

Για να είμαστε δίκαιοι, ομιλεί και για ένα κυρίαρχο κράτος!!!

Εδώ το βίντεο της ανταπόκρισης του αρθρογράφου της Hellas Journal:

Μπορεί να τηλεφώνησε η “Σιδηρά Κυρία” στην Άγκυρα, αλλά απαιτείται να καλέσει ο κ. Μπάιντεν: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: