Ερντογάν – Τατάρ ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν το 3,5% της Αμμοχώστου [video]

File Photo Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερνγογάν και ο ψευδοηγέτης του παράνομου ψευδοκράτους Ακίν Τατάρ στα Κατεχόμενα EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE μέσω ΚΥΠΕ




Το άνοιγμα του 3, 5% της περιοχής της Αμμόχωστου  ανακοίνωσε ο Ερντογαν.

Μάλιστα κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το Ψευδοκράτος να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους υπό τον όρο βεβαία ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Σε μια εμπρηστική ομιλία του- παρουσία και του Ερσιν Ταταρ – ο Ερντογαν έκανε λόγο για εχθρούς των Τουρκοκυπρίων στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Μηστοτακη. «Όλοι αυτοί θα μιλήσουν σήμερα για την Κύπρο. Θα τους ακούσουμε, είπε αλλά δεν μας νοιάζει τι θα πουν».

 

Μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό μπορεί μόνο να αρχίσει ανάμεσα σε δύο κράτη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, από τα κατεχόμενα. Δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια για να σπαταλήσουμε για την Κύπρο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως οι τουρκικές προτάσεις για ειρηνική επίλυση του προβλήματος παραμένουν στο τραπέζι.

Στο πλαίσιο των ομιλιών για τους «εορτασμούς» της εισβολής», ανακοινώθηκε ακόμη το νέο στάδιο του ανοίγματος της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Ο Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε ότι ακολουθεί η άρση του στρατιωτικού καθεστώτος ενός τμήματος της πόλης, με την τροποποίηση του οποίου ανοίγει ο δρόμος για την ενεργή εμπλοκή της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» στο εγχείρημα. Ο Ερντογάν χαιρέτισε την ανακοίνωση του Ερσίν Τατάρ.

Με πληροφορίες από philenews.com

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Ο Ερντογάν επιχειρεί να επιβάλει “τουρκοκυπριακό κράτος”: Πρωί-πρωί στο τζαμί για να προσευχηθεί…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: