Αποκάλυψη σοκ από την NY Times: Οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδώσουν την μετάλλαξη Δέλτα του ιού

Άνθρωποι περπατούν στους δρομους της Νέας Υόρκης. EPA, JUSTIN LANE




Η σύσταση για τον εμβολιασμό ανθρώπων σε ορισμένα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών για να ξεσκονίζουν τις μάσκες τους βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε ένα ενοχλητικό εύρημα, σύμφωνα με τον Δρ Rochelle Walensky, διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Νέα έρευνα έδειξε ότι τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες του ιού στη μύτη και το λαιμό, ανέφερε σε ένα email απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας New York Times.

Το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με αυτό που οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει σε εμβολιασμένα άτομα που είχαν μολυνθεί με προηγούμενες εκδόσεις του ιού, τα οποία ως επί το πλείστον φαινόταν ανίκανα να μολύνουν άλλους.

Αυτό το συμπέρασμα κατάφερε στους Αμερικανούς ένα μεγάλο χτύπημα: Άτομα με τις λεγόμενες πρωτοποριακές λοιμώξεις – περιπτώσεις που συμβαίνουν παρά τον πλήρη εμβολιασμό – της παραλλαγής Delta μπορεί να είναι εξίσου μεταδοτικές με τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα.

Αυτό σημαίνει ότι τα πλήρως ανοσοποιημένα άτομα με μικρά παιδιά, γηράσκοντες γονείς ή φίλους και οικογένεια με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να ανανεώσουν την επαγρύπνηση, ιδιαίτερα σε κοινότητες υψηλής μετάδοσης. Οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορεί να χρειαστεί να φορούν μάσκες όχι μόνο για να προστατευθούν, αλλά και να προστατεύσουν όλους που βρίσκονται κοντά τους

Νέα παγκόσμια πρώτη για Ισραήλ: Ετοιμάζει τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω 60

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: