Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ του Προέδρου Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ: Μια μονάδα μπροστά ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος στη δημοσκόπηση της New York Times

epaselect epa11275489 US President Joe Biden is seen in the viewfinder of a video camera as he delivers virtual remarks during the National Action Network Convention, in the Eisenhower Executive Office Building on the White House complex in Washington, DC, USA, 12 April 2024. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα Κυριακή στους New York Times δείχνει ότι η ψαλίδα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ μειώνεται.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 46% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Τραμπ και το 45% τον Μπάιντεν. Η προηγούμενη δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Τραμπ προηγούνταν κατά 4%.

Οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν επίσης ποια πλευρά υποστηρίζουν στον πόλεμο στον πόλεμο στη Γάζα. Το 42% είπε ότι υποστηρίζει το Ισραήλ, το 24% υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους. Το 18% δήλωσε ότι υποστηρίζει εξίσου και τις δύο πλευρές και το 17% αρνήθηκε να απαντήσει.

Η δημοσκήπηση δείχνει ότι το 63% των υποστηρικτών του Τραμπ συμπαρίστανται το Ισραήλ, σε σύγκριση με το 9% που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Μπάιντεν το ποσοστό αντιστρέφεται, δείχνοντας ότι το 24% υποστηρίζει το Ισραήλ σε σύγκριση με το 41% ​​που υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους.

Όσον αφορά το ερώτημα εάν ο Τραμπ ενήργησε σωστά μετά την ήττα του στις εκλογές του 2020, το 43% είπε ότι ο Τραμπ άσκησε το δικαίωμά του να προσπαθήσει να επανεκλεγεί και το 51% απάντησε ότι ο Τραμπ πήγε πολύ μακριά και απείλησε τη δημοκρατία των ΗΠΑ.

 

Με πληροφορίες από The New York Times

 

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ συνομίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του: Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να υποστηρίξουμε το Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: