Τα πολλά αυτογκόλ της αντιπολίτευσης έκαναν τον Αβέρωφ να μοιάζει με Ρονάλτο! Ας στηρίξουμε όλοι την Αννίτα!

File Photo: Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου προβαίνει σε δηλώσεις, Λευκωσία. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Η ορθή επικοινωνία, την ορθή στιγμή, “διπλώνει” τις “ανύπαρκτες” “πολιτικές”, που “φωνάζουν” για προσωπικά και κομματικά οφέλη. Αυτό έκανε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αυτό (δεν) έκαναν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Όπως αναφέραμε από αυτήν εδώ τη στήλη (σχετικό άρθρο της περασμένης εβδομάδας ΕΔΩ):

Ενώ ο ΔΗΣΥ κτυπήθηκε μεν από σκάνδαλα, η στείρα κριτική αντιπολίτευσης (και η έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων) τον κράτησαν ζωντανό, συγκρατώντας αναλογικά τα ποσοστά του.

Παράλληλα, η κίνηση “ματ” για στήριξη της πρώτης γυναίκας ως Προέδρου της Βουλής αποτέλεσε μια αξιέπαινη, πρωτοποριακή κίνηση, με θετική αντανάκλαση στην πλειοψηφία της Κυπριακής κοινωνίας.

Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ συνέχισε τις πεπαλαιωμένες μορφές επικοινωνίας του, μιας και επιδόθηκε αποκλειστικά σε στείρα, αναποτελεσματική – αντιπολιτευτική κριτική, χωρίς να καταφέρνει να προβάλει θέσεις και εναλλακτικές λύσεις.

  • Η συγκεντρωτική και όχι αποκεντρωμένη διοίκηση του συνέχισε και μετεκλογικά “βγάζοντας” έξω την αίσθηση ότι το μόνο που το νοιάζει είναι να φύγει από την κυβέρνηση ο ΔΗΣΥ, κάνοντας ακόμη μια κίνηση συσπείρωσης του ΕΛΑΜ. Όσο το κάνει αυτό, τόσο θα πέφτει, τόσο θα ενισχύει το ΕΛΑΜ.

Το ίδιο και το ΔΗΚΟ, εξουσία και μόνο εξουσία (νιώθει ο κόσμος), που παρ’ όλα τα μηνύματα που έλαβε κι αυτό, όχι μόνο επέδειξε αδυναμία να προβάλει ρυθμιστικό ρόλο με στιβαρές προτάσεις (προεκλογικά), αλλά παράλληλα φώναζε “θέλω εξουσία” (και κατά τη διάρκεια επιλογής ΠτΒ). Και παράλληλα, βλέπει πλέον τη ΔΗΠΑ να κάνει παιχνίδι.

Όσο για την ΕΔΕΚ, το αναφέραμε ξανά. Αιωρείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δείχνοντας ότι προσπαθεί να πιαστεί από “χέρια” εξουσίας, χάνοντας και αυτή την ταυτότητα της και ακολουθώντας αδύναμη τις εξελίξεις (βλέπε ΠτΒ). Σε αντίθεση με τη ΔΗΠΑ που κινήθηκε αθόρυβα και κέρδισε όσα ήθελε για τώρα.

Σίγουρα, η ανάδειξη της Αννίτας Δημητρίου ως πρώτης γυναίκας στο αξίωμα της ΠτΒ είναι από μόνο του ένα βήμα μπρος. Μια εκλογή, που μπορεί να αξιοποιηθεί (και) ως αντίβαρο στο κτύπημα Συλλούρη. Σίγουρα δικαιούται να κάνει λάθη, όμως εκείνο που δεν δικαιούται να κάνει είναι να κλείσει κάποιο από τα καθαρά μάτια της (πάλι βλέπε Συλλούρης).

  • Καλείται επίσης να κλείσει τα αυτιά της (δίνοντας χρόνο στη μεγάλη αλλαγή που επέφερε η εκλογή της) και να απλώσει άμεσα, όσο μπορεί περισσότερο τα χέρια στην καρδιά των συμπατριωτών μας και της πατρίδας, που την έχουν ανάγκη. Έχει όρεξη, γνώσεις, συγκαταβατικότητα και είναι εργατική.

Οφείλουμε όλοι να την στηρίξουμε. Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου, η Αννίτα Δημητρίου μας εκπροσωπεί όλους, ως η δεύτερη τη τάξη αξιωματούχος του κράτους. Ένα λαβωμένο κράτος που οφείλουμε να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε.

Από τη δική μας πλευρά, της ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο της.

Υ.Γ.1: Τα πλείστα κόμματα έβαλαν τόσα πολλά αυτογκόλ, που στην παρούσα φάση έκαναν τον Αβέρωφ Νεοφύτου να τριπλάρει-σκοράρει σαν Ρονάλτο. Αυτή τη φορά όμως, το γκολ του ήταν για καλό!

Υ.Γ.2: Πριν ένα χρόνο, έπρεπε να “δικαιολογήσω” μέσα στην “διεθνή” τάξη του Πανεπιστημίου το “έγκλημα” Συλλούρη. Την επόμενη φορά, απλά θα αναφέρω ότι η μικρή μας πατρίδα “φεσκάρεται”! Με την ευχή να φρεσκαριστεί όλη η πολιτική σκηνή του τόπου μας.

Υ.Γ.3: Είναι λυπηρό που κανένας υποψήφιος ΠτΒ δεν βγήκε να παρουσιάσει το πλάνο του και να στηρίξει την υποψηφιότητα του με προτάσεις. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο τους αυτογκόλ μιας και εκείνο που υπερίσχυσε εμφαντικά ήταν “η πρώτη – νεαρή Κύπρια γυναίκα ΠτΒ” έναντι του “όχι άλλο ΔΗΣΥ στην εξουσία, τη θέλω εγώ”.

Ωσάν να μιλάνε για το παιχνίδι που τους πήρανε. Γνωρίζοντας προσωπικά τη νέα ΠτΒ, ευτυχώς, η ποιότητα της ως άνθρωπος (και όχι απλά επειδή είναι γυναίκα), μπορεί να στηρίξει επαρκώς αυτό το “πλεονέκτημα” για το καλό της πατρίδας μας. Τα υπόλοιπα είναι για γέλια (ή για κλάματα;) και απλά “φωνάζουν” για προσωπικά και κομματικά οφέλη, μεγαλώνοντας το χάσμα με την κοινωνία.

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και HellasJournal.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Χαμένοι και κερδισμένοι από τις εκλογές στην Κύπρο: Πώς και από ποιον μπορεί να επέλθει η αλλαγή;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: