«Ως εδώ και μη παρέκει»: Η Αθήνα παγώνει τα μνημόνια με τα Σκόπια μετά την νέα πρόκληση Zάεφ

O Ζόραν Ζάεφ δίπλα στον Μαρκ Ρούτε στις κερρκίδες του γηπέδου όπου διεξήχθη ο αγώνας της Ολλανδίας με την Β. Μακεδονία. Via Twitter




Για Σεπτέμβριο… «και βλέπουμε» μετατίθεται η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων διαδικασία που είχε προγραμματισθεί να εκκινήσει τον Ιούλιο.

Την πληροφορία μεταδίδει η Καθημερινή (ρεπορτάζ: Σταύρος Παπαντωνίου) και έρχεται ως αποτέλεσμα (και) της νέας πρόκλησης του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα Ολλανδίας – Βόρειας Μακεδονίας ανέγραψε στο Twitter το όνομα της χώρας του, ως «Μακεδονία».

«Βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από την συμπεφωνημένη ονομασία.

 

Η ανάρτηση, που συνιστά έναν ακόμη κρίκο σε μία σειρά προκλητικών κινήσεων το τελευταίο διάστημα -θυμίζουμε ότι η Βόρεια Μακεδονία εμφανίστηκε με φανέλες «Μακεδονία» στο Euro χρησιμοποιώντας μάλιστα αστειότατες δικαιολογίες- έφθασε αστραπιαία στο Μαξίμου, προκαλώντας έντονη δυσφορία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή δε, η αντίδραση συνοψίζεται στη φράση «ώς εδώ και μη παρέκει».

Χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, δεν έκρυψε την όχληση των Αθηνών για το θέμα, σημειώνοντας:

«Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πνεύματος αυτής και καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα ευαίσθητο θέμα όπως το ποδόσφαιρο», τόνισε η κ. Πελώνη.

Η ίδια υπενθύμισε ότι από τις βασικότερες επιφυλάξεις που είχε εκφράσει η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση ήταν για τη χρήση του όρου μακεδονικού σε ό,τι αφορά την ταυτότητα και τη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ούτως ή άλλως η καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας είναι και ένα από τα κριτήρια της ενταξιακής πορείας της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ακόμη, προσθέτοντας πως «όλα αξιολογούνται», αναφερόμενη και στον χρόνο έλευσης στη Βουλή των μνημονίων συνεργασίας με τη γειτονική χώρα.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝEWS GOOGLE

Αθλιότητα Ζάεφ: Tweet για την ομάδα της «Μακεδονίας» στο Euro χωρίς το «Βόρεια» [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: