H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το πόρισμα Νικολάτου για τις πολιτογραφήσεις και οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν, ο αναμενόμενος ανασχηματισμός της Κυβέρνησης και η απεργία των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης. Πρωτοσέλιδα θέματα αναφέρονται επίσης στις διεργασίες για την Προεδρία της Βουλής, σε καταχρήσεις στο ΓεΣΥ, σε προβλήματα παιδιών με αναπηρία, και στις διελεύσεις στα κατεχόμενα.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Την άλλη εβδομάδα ο ανασχηματισμός», αναφέρεται σε επίσημο κάλεσα Αναστασιάδη σε κόμματα για οικουμενική Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο πόρισμα Νικολάτου και γράφει ότι «πιάνει πολλούς το κολάνι!», κάνοντας λόγο για μαζική παρανομία από 2007 μέχρι 2020. Αλλού αναφέρεται στην απεργία των νοσηλευτών, γράφοντας ότι προχωρεί η πειθαρχική διαδικασία παρά την απεργία της ΠΑΣΥΝΟ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Προληπτική αμφισβήτηση ερευνών από τον Οδυσσέα», αναφέρει ότι ο Γενικός Ελεγκτής είναι στριμωγμένος για όψιμο ενδιαφέρον σχετικά με ΚΕΠ και για πλάτες σε Ρέα και Cypra. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφερόμενη στην προεδρία της Βουλής, γράφει ότι ψάχνουν υποψήφιο να κερδίζει την Αννίτα. Αλλού αναφέρεται σε επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, κάνοντας λόγο για αλλαγές ανάγκης και επικοινωνίας.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Δύο στα τρία προβληματικά», γράφει ότι εντοπίζει «μαζική παρανομία» η Ερευνητική για τα διαβατήρια αλλά ότι εντοπίζει αυτές τις παρανομίες μόνο σε αλλοδαπούς αιτητές – επενδυτές και κάποιους ντόπιους συνεργάτες τους και όχι σε πολιτικά πρόσωπα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις Υπουργείου Υγείας και ΠΑΣΥΝΟ. Αλλού γράφει ότι διώχνουν γιατρούς και εργαστήρια από το ΓεΣΥ, αφού ερευνώνται για κατάχρηση.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επιμένουν παράνομα και σε ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης», αναφέρεται σε επιθέσεις εναντίον της απεργίας των νοσηλευτών από Υπουργείο Υγείας, ΔΗΣΥ και ΚΕΒΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο πόρισμα Νικολάτου και γράφει ότι τους δακτυλοδείχνει το πόρισμα και επιμένουν ότι είναι «άμωμοι και αμόλυντοι». Αλλού γράφει ότι χωρίς στήριξη είναι τα παιδιά με αναπηρίες στα αθλητικά σχολεία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το Υπουργείο αγνόησε τον Γενικό Εισαγγελέα για τα διαβατήρια», γράφει η έρευνα αποκάλυψε ότι η νομοθεσία μέχρι τον Αύγουστο του 2020 ήταν ανεπαρκής, ενώ απουσίαζε ρυθμιστικό πλαίσιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν λήφθηκε ακόμα απόφαση για τους εμβολιασμούς στα παιδιά κατά της COVID-19. Αλλού γράφει ότι κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι αναφέρουν ότι τα κατεχόμενα δεν τους αφήνουν να περάσουν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: