Κλαίνε και οδύρονται στην Άγκυρα για τις ΗΠΑ: Μη αντικειμενική η έκθεση για θρησκευτικές ελευθερίες

Ο υπεύθυνος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, Daniel Nadel και δεξιά ο εκπρόσωπος Νέντ Πράις. State Department photo by Freddie Everett
Μη αντικειμενική είναι η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ για τη θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία, ισχυρίζεται το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, που έφαγε ακόμα ένα ηχηρό μπάτσο από τους Αμερικανούς.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι το κεφάλαιο της “Έκθεσης Διεθνούς Ελευθερίας” του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την Τουρκία “δεν έχει γραφτεί με αντικειμενική προσέγγιση” και πως “στην Τουρκία υπήρχε πάντα μια κοινωνική δομή όπου άτομα και διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις ζούσαν σε ειρήνη και αρμονία”.

“Η χώρα μας λαμβάνει μέτρα, όχι με λόγια αλλά με πράξεις προκειμένου να προωθήσει την ελευθερία της θρησκείας και λατρείας όλων των πολιτών μας”, υποστηρίζεται.

“Στην πραγματικότητα, στο Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο κοινοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου 2021, συμπεριλήφθηκαν στόχοι και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην προστασία της ελευθερίας της θρησκείας και της συνείδησης και στη διασφάλιση των δραστηριοτήτων των εκπροσώπων και των ιδρυμάτων της κοινότητας.

Η βούληση της χώρας μας να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία και τη λατρεία όλων των πολιτών μας είναι πλήρης και θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα και από δω και στο εξής”, αναφέρει, τέλος.

“Σκοτώνονται” στην Κύπρο για την πολιτική διαφθορά: Καυγάς της κυβέρνησης με το ΔΗΚΟ


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: