“Σκοτώνονται” στην Κύπρο για την πολιτική διαφθορά: Καυγάς της κυβέρνησης με το ΔΗΚΟ

File photo: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)




Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή απάντησή του προς το ΔΗΚΟ καλεί τον Πρόεδρό του, Νικόλα Παπαδόπουλο, να εξηγήσει γιατί η διακυβέρνηση ΔΗΚΟ “ξέχασε” να βάλει κριτήρια για τις πολιτογραφήσεις Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων και προσθέτει ότι για την κάθαρση δικαιούται να μιλά η Κυβέρνηση, καθώς αυτή οδηγεί στα δικαστήρια τους πρώτους υπεύθυνους των παρανομιών.

Ο κ. Κούσιος αναφέρει πως “η Κυβέρνηση δεν σχολιάζει το περιεχόμενο της ενδιάμεσης έκθεσης για τις πολιτογραφήσεις και θα αναμένει το τελικό πόρισμα για να τοποθετηθεί”.

“Στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ έχουμε μία απλή εισήγηση: Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος να διαβάσει στην έκθεση τι λέει για τις πολιτογραφήσεις έναντι καταθέσεων και ποιος ή ποιοι εμπλέκονται σε αυτή την ιδιαίτερη διάσταση. Να εξηγήσει γιατί η διακυβέρνηση ΔΗΚΟ `ξέχασε` να βάλει κριτήρια  για τις πολιτογραφήσεις Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων”, προσθέτει.

Του συνιστούμε, όμως, ιδιαίτερα, αναφέρει, “να διαβάσει τη σελίδα 255 της ενδιάμεσης έκθεσης που αναφέρεται ρητώς και στον ίδιο και καταγράφει ότι είχε σύγκρουση συμφερόντων, και μάλιστα εγείρεται για αυτό θέμα ηθικής τάξης. Αφού τα διαβάσει αυτά ας σκεφτεί εάν είναι ο κατάλληλος να εμφανίζεται ως κήρυκας της κάθαρσης”.

“Για την κάθαρση δικαιούται να μιλά η Κυβέρνηση που οδηγεί, όπως σήμερα αναφέρεται στον Τύπο, τους πρώτους υπευθύνους παρανομιών στα Δικαστήρια”, καταλήγει ο Εκπρόσωπος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΔΗΚΟ) ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Η πλήρης διάβρωση των θεσμών επι διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ συνεχίζεται.

Από τη στιγμή που το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου για τις παράνομες πολιτογραφήσεις εμπλέκει τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και οι ίδιοι αρνούνται πεισματικά να εξαιρεθούν από τη σχετική διαδικασία όπως επιβάλλουν οι πιο στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, εγείρονται τα εξής ερωτήματα:

1. Ποιος θα δίνει οδηγίες στην αστυνομία και θα την καθοδηγεί στο ανακριτικό έργο;
2. Ποιος θα δώσει τις σχετικές οδηγίες στην αστυνομία αν πρέπει να διωχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου; Ο Γενικός Εισαγγελέας ή ο Βοηθός του, που συμμετείχαν στο ίδιο Υπουργικό Συμβούλιο; Θα διώξουν τους εαυτούς τους;
3. Γιατί δεν έχουν δοθεί στην Αστυνομία και οι εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας οι οποίες επίσης διαπιστώνουν την πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων με ρητή αναφορά σε πιθανή ευθύνη των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου;
4. Ποιος θα εμφανιστεί στο Δικαστήριο σε περίπτωση που χρειαστεί να διωχθούν ΓΕ και ΒΓΕ; Θα εμφανιστούν οι ίδιοι για να διώξουν τους εαυτούς τους;

Ο ΓΕ και ο ΒΓΕ αντί να συμμορφωθούν με την σχετική Απόφαση της Βουλής συνεχίζουν να συμμετέχουν στις έρευνες ενώ έχουν εξόφθαλμο ασυμβίβαστο και θέτουν σε αμφιβολία και σε κίνδυνο τις ποινικές έρευνες.

Η πλήρης διάβρωση των θεσμών επι διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ συνεχίζεται.

Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΒΒΒ της Κύπρου ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: