Διδακτορική διατριβή με θέμα την Πάφο χρηματοδοτεί ο Δήμος: «Οικιστικά δίκτυα και σχέσεις κέντρου περιφέρειας: το1100-1699 μΧ»

Photo H διδακτορική φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Μαρία Κτωρή και ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ΚΥΠΕ




O Δήμος Πάφου χρηματοδοτεί διδακτορική διατριβή που εκπονείται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα την Πάφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Πάφου αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας στον τόπο μας και την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της πόλης μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πάφου στηρίζει ενεργά το επιστημονικό και ερευνητικό έργου του Πανεπιστημίου Κύπρου, με την παραχώρηση υποτροφίας συνολικού ποσού €8.000 στη διδακτορική φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Μαρία Κτωρή, για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής της με θέμα «Οικιστικά δίκτυα και σχέσεις κέντρου περιφέρειας: η περίπτωση της Πάφου 1100-1699 μΧ».

Την Πέμπτη ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος παρέδωσε στην κ. Κτωρή το πρώτο μέρος της τετραετούς υποτροφίας της, που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 2.000 ευρώ, και ενημερώθηκε από την διδακτορική φοιτήτρια για τους στόχους, τους σκοπούς και το περιεχόμενο της διατριβής που εκπονεί.

Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την πορεία της διατριβής και διαβεβαίωσε τόσο την κ. Κτωρή όσο και τον επιβλέποντα καθηγητή της Δρα. Αθανάσιο Βιώνη, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία, για την πλήρη στήριξη του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πάφου πρότεινε επίσης την παραχώρηση, εκ μέρους του Δήμου, πρόσβασης στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών-Έξυπνης Πόλης (GIS) το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να καταχωρούνται σε αυτό οι πληροφορίες που θα προκύπτουν μέσα από τη διδακτορική έρευνα της κυρίας Κτωρή.

Η εισήγηση αυτή έγινε άμεσα αποδεκτή τόσο από τη διδακτορική φοιτήτρια όσο και από τον επιβλέποντα καθηγητή της, αφού οι πολύτιμες αυτές πληροφορίες όχι μόνο θα διατηρηθούν αλλά και θα τύχουν στο εγγύς μέλλον περαιτέρω αξιοποίησης στο πλαίσιο ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς της Πάφου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κική Περικλέους
Λευκωσία, Πάφος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Τέλος στην απαγόρευση μετακινήσεων στην Κύπρο και επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων στην εστίαση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: