Δημιουργία μνημείου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης θα κατασκευάσει ο Δήμος Πάφου

File Photos: Σκοπός του Δήμου Πάφου, σημείωσε ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, είναι να δημιουργήσει ένα αφήγημα που θα εμπνέει με τα οράματα και τις αξίες του μεγάλου αγώνα τις επόμενες γενιές. Photo via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)




Παρουσία του Πρύτανη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Νίκου Τρανού, του Αντιπρύτανη Γιώργου Χαρβαλιά, της Προέδρου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ίδιας Σχολής Ερατούς Χατζησάββα και των μελών της ειδικής Επιτροπής που έχει οριστεί για τον συγκεκριμένο σκοπό, συνήλθε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος η Επιτροπή Ανέγερσης Μνημείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που θα δημιουργήσει ο Δήμος Πάφου.

Κατά την πρώτη συνεδρία έγινε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την ιδέα, τη μορφή και το περιεχόμενο του μνημείου, με στόχο να προχωρήσει η δημιουργία του έως το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία, το μνημείο θα πρέπει να αξιοποιεί την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση για να εκπέμψει προς τη σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νεολαία μηνύματα, νοήματα και συνειρμούς. Σκοπός του Δήμου Πάφου, σημείωσε ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, είναι να δημιουργήσει ένα αφήγημα που θα εμπνέει με τα οράματα και τις αξίες του μεγάλου αγώνα τις επόμενες γενιές.

Δεν είναι τυχαίο, επισήμανε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου θεώρησε ως καταλληλότερο χώρο για τη δημιουργία του μνημείου την πλατεία Διονυσίου Σολωμού, αφού στον χώρο αυτό υπάρχει η προτομή του Εθνικού μας Ποιητή, βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου και είναι σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Πάφος, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: