Έωλες καταγγελίες του δημάρχου Πάφου χωρίς κανένα στοιχείο: Ισχυρίστηκε ότι Ρώσοι ολιγάρχες δήθεν χρηματοδοτούν προεδρικό υποψήφιο

O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου με τον δήμαρχο Πάφου, Φαίδων Φαίδωνος. Φωτογραφία Κ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ, ΚΥΠΕ




Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, που υποστηρίζει τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, ακολουθώντας τα βήματα του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς να αναφέρει ούτε ένα στοιχείο ή την παραμικρή απόδειξη.

Ο εν λόγω κύριος κατήγγειλε χρηματοδότηση από Ρώσους ολιγάρχες προς το επιτελείο υποψήφιου Προέδρου χωρίς να αναφέρει το όνομα του. Σε σοβαρές χωρες θα τον καλούσε ο Εισαγγελέας και θα τον ανάγκαζε να δώσει στοιχεία, αν είχε. Αλλά στην Κύπρο επιτρέπεται προφανώς η βρώμικη διαφήμιση.

Προηγήθηκαν τα fake news από την πλευρά του ΔΗΣΥ, που αφορούσαν την αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Έλλης Χριστοδουλίδου (ΕΔΩ) και τα οποία διαψεύστηκαν.

Μιλώντας στον «Πολίτη 107.6 και 97.6», ο Φαίδωνος ισχυρίστηκε πως έχει διασταυρωμένες πληροφορίες για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές, μέσω ολιγαρχών οι οποίοι χρηματοδοτούν υποψήφιο Πρόεδρο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης, αρνήθηκε να κατονομάσει τόσο τους ολιγάρχες όσο και τον υποψήφιο.

Απ’ εδώ και πέρα είναι η αποκάλυψη του παραμυθιού: Παραδέχθηκε πως ο ίδιος δεν ήταν μπροστά ώστε να μπορέσει να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία, δίνοντας μαρτυρία. Επέμεινε όμως πως οι πληροφορίες του είναι αξιόπιστες και έχουν διασταυρωθεί. Παρ’ όλα αυτά δεν ανέφερε τα ονόματα των ολιγαρχών και του υποψηφίου.

Ο Φαίδωνος, είπε ότι διαφωνεί κάθετα με τη χρηματοδότηση κομμάτων και υποψηφίων από επιχειρηματίες, αλλά πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να βρει κάποια δικαιολογία αν επρόκειτο για Κύπριους.

Ωστόσο, όπως είπε, αν τα χρήματα προέρχονται από ξένους, τότε δημιουργούνται εύλογες υποψίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων κάποια άλλης χώρας. Αν και ο ίδιος στηρίζει την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου, σημείωσε ότι το ίδιο κάθετος θα ήταν αν τέτοιου είδους χρηματοδότηση αφορούσε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ ή οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο.

Fake News για την αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Έλλη Χριστοδουλίδου: Τα διαψεύδει και επαναλαμβάνει ότι υποστηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: