Αυτός είναι ο αληθινός Μπιλ Γκέιτς: Από το πρώτο πληκτρολόγιο στα 13, ως τη συμφωνία με το… μέλλον

File Photo Ο Μπιλ Γκέιτς μιλάει στο Συνέδριο Ασφαλείας στο Μόναχο στις 19 Φεβρουαρίου 2021 EPA/MSC/Mueller μέσω ΚΥΠΕ




Λατρεύει τα πανάκριβα αυτοκίνητα, είναι ένας άπληστος αναγνώστης, ενώ για το ιδιωτικό του αεροπλάνο λέει πως είναι μια ένοχη ευχαρίστηση.

Tα τελευταία χρόνια οι «προφητείες» του, το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία του Μέλλοντος και μία σειρά θεμάτων όπως η Ιατρική, έχουν προκαλέσει άπειρα σχόλια και θεωρίες συνομωσίας.

Ποιος είναι όμως ο Μπιλ Γκέιτς;

Ο Γκέιτς εμφανίστηκε στη δημόσια ζωή από τότε που μαζί με τον συνεργάτη του Πολ Άλεν ξεκίνησαν μία επανάσταση στον χώρο των υπολογιστών τη δεκαετία του 1980. Έχει όλα τα «παιχνίδια» που θα περίμενε κανείς από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, από ένα ιδιωτικό τζετ μέχρι ένα σπίτι 6.000 τετραγωνικών μέτρων το οποίο ο ίδιος αποκαλεί Xanadu 2.0.

Ο Μπιλ Γκέιτς γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1955 στο Σιάτλ. Είναι γιος ενός εισαγγελέα και μιας καθηγήτριας Πανεπιστημίου.  Ήταν ένα παιδί που διαφωνούσε με όλου και όλα. Ως έφηβος, η όρεξή του για γνώση ήταν τόσο μεγάλη, που διάβασε όλους τους τόμους της «World Book Encyclopedia».

File Photo EPA/COLE BURSTON μέσω ΚΥΠΕ

Πως ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι

Το 1968, σε ηλικία 13 ετών, ο Μπιλ Γκέιτς φοιτά στο ιδιωτικό σχολείο Lakeside και εκεί θα έλθει για πρώτη φορά σε επαφή με το αντικείμενο πάνω στο οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει μεγάλη σταδιοδρομία: Τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο Μπιλ Γκέιτς και οι συμμαθητές του χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια ενός πειραματικού προγράμματος ένα υπολογιστή, τον DEC PDP–10 που ανήκε στην εταιρεία Computer Center Corporation, από την οποία το σχολείο είχε «ενοικιάσει» ένα πακέτο ωρών χρήσης. Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Πολ Άλεν (Paul Allen) και μερικοί ακόμη συμμαθητές τους (που αργότερα προσλήφθηκαν όλοι στην Microsoft), έγιναν αχώριστοι φίλοι με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στα τέλη του 1968 ο Γκέιτς, ο Άλλεν και άλλοι δύο από το γκρουπ των συμμαθητών, οι Ρικ Ουέιλαντ και Κεντ Ίβανς (Ric Weiland και Kent Evans) ιδρύουν την εταιρεία λογισμικού “Lakeside Programmers Group”.

Από τα  πρώτα κέρδη στην ίδρυση της Microsoft

Τον Μάρτιο του 1970 η εταιρεία αναστέλλει τη λειτουργία της και η συντροφιά των νεαρών προγραμματιστών βρίσκεται και πάλι χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ανακαλύπτουν, όμως, μια ασφαλιστική εταιρεία, την “Information Sciences Inc.”, η οποία τους εμπιστεύεται τη δημιουργία λογισμικού για το πρόγραμμα πληρωμών, προσφέροντάς τους ως αντάλλαγμα, εκτός από την χρήση των υπολογιστών της, και χρηματική αμοιβή – εάν και εφόσον από τα προγράμματα της ομάδας προέκυπταν κέρδη. Εκείνη την περίοδο, τα μέλη της ομάδας ζήτησαν από τον Μπιλ να αποχωρήσει, αφού η συγκεκριμένη εργασία δεν επαρκούσε για όλους, όμως ο Γκέιτς τους πείθει τελικά να παραμείνει.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1972, ο Γκέιτς και ο Άλεν ιδρύουν την “Traf – O – Data” και σχεδιάζουν έναν υπολογιστή που θα ρύθμιζε την κυκλοφορία στους δρόμους. Για την εργασία τους αυτή έλαβαν ως αμοιβή το ποσό των $20.000. Η εταιρεία είχε διάρκεια ζωής μέχρι το τέλος των σπουδών του Μπιλ. Λίγο αργότερα, οι δύο φίλοι εισάγουν το σχολείο τους στο νέο σύστημα πληροφορικής και εισπράττουν $4.200 ως ανταμοιβή.

Το Δεκέμβριο του 1974 παρουσιάζεται και κυκλοφορεί ο πρώτος υπολογιστής Altair 8800 και οι δύο φίλοι και συμμαθητές συνειδητοποιούν ότι η αγορά των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι έτοιμη να εκτοξευθεί στα ύψη και επίσης πως η ανάγκη δημιουργίας λογισμικού για τα καινούργια μηχανήματα είναι πλέον επιτακτική.  Ιδρύουν την Microsoft. Αμέσως μετά οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Τον Ιανουάριο του 1979 ο Μπιλ Γκέιτς μεταφέρει τη Microsoft και τους 16 υπαλλήλους της στο Σιάτλ (Ουάσιγκτον) και προσλαμβάνει έξυπνους ανθρώπους, που δεν έχουν, όμως, καμία προηγούμενη εμπειρία σε ανάλογη θέση.

Τον Μάρτιο του 1986 η Microsoft μπαίνει για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο. Η αρχική προσφορά των μετοχών με την τιμή στα 21 $ μετατρέπει τον Μπιλ Γκέιτς σε εκατομμυριούχο από τη μία στιγμή στην άλλη.

Τον Ιανουάριο του 1994 ο Γκέιτς νυμφεύεται την Melinda French, την υπεύθυνη πωλήσεων της εταιρείας του στη Χαβάη, με την οποία θα αποκτήσει τρία παιδιά : την Jennifer Katherine Gates (1996), τον Roy John Gates (1999), και την Phoebe Adele Gates (2002).

Στην κορυφή της παγκόσμιας εξουσίας
Ο ερχομός της νέας χιλιετίας βρίσκει τον Μπιλ Γκέιτς και τη σύζυγό του Μελίντα να δημιουργούν το ίδρυμα “Bill & Melinda Gates Foundation”, μια ανθρωπιστική οργάνωση, σκοπός της οποίας είναι η καταπολέμηση ασθενειών, όπως το AIDS αλλά και η ελονοσία, κυρίως στον Τρίτο Κόσμο. Ο Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το 2008 παραχώρησε την προεδρία της Microsoft στη σύζυγό του Μελίντα και αφιερώνεται στο φιλανθρωπικό του έργο.

Οι «προφητείες» τα εμβόλια και οι… «συμφωνίες με το Μέλλον»

Γιατί αγοράζει τόση γη ο Μπιλ Γκέιτς;

Ο τέταρτος πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο έχει αποκτήσει μεγάλες εκτάσεις γης στο Ιλινόι, την Αϊόβα, τη Λουιζιάνα, την Καλιφόρνια και σε καμιά δεκαριά ακόμα πολιτείες. Συνολικά, υπολογίζεται ότι έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 242.000 εκτάρια αμερικανικής γης.

Τα περισσότερα πράγματα με τα οποία ασχολείται ο Gates συνήθως δίνουν τροφή για σενάρια συνομωσίας. Και σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αγοράζει γη για να κάνει φουτουριστικά πειράματα για τη ζωή στις πόλεις ή για τη δημιουργία νέων τροφίμων.

Όμως ο λόγος μάλλον είναι πιο απλός: Πρόκειται για μία καλή επένδυση, με χαμηλές διακυμάνσεις, που δεν συνδέεται ιδιαίτερα με τα χρηματιστήρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιστάθμιση του πληθωριστικού κινδύνου.

O Μπιλ Γκέιτς προσπαθεί να αποκλείσει τον… ήλιο;

Σύμφωνα με μία άλλη θεωρία, ο μεγιστάνας της Microsoft χρηματοδοτεί ένα επιστημονικό πρόγραμμα που έχει ως σκοπό να… αποκλείσει τον ήλιο.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Stratospheric Controlled Disturbance Experiment» ή πιο γνωστό ως SCoPEx και διεξάγεται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Για να επιτευχθεί η αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη , η λύση που μελετάται είναι ο ψεκασμός τόνων ανθρακικού ασβεστίου στην ατμόσφαιρα. «Το SCoPEx, είναι ένα επιστημονικό πείραμα που προσπαθεί να κατανοήσει, πώς τα αερολύματα της στρατόσφαιρας, μπορεί να σχετίζονται με την ηλιακή γεωμηχανική».

Όπως αναφέρει το «Forbes», οι επιστημονικοί αντίπαλοι αυτού του έργου θεωρούν ότι η ηλιακή γεωμηχανική θα μπορούσε να φέρει κινδύνους και ακραίες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, που θα ήταν παρόμοιες με τις τρέχουσες τάσεις της υπερθέρμανσης. Παράλληλα αναφέρουν ότι οι περιβαλλοντολόγοι φοβούνται ότι μια δραματική αλλαγή, θα δώσει το «πράσινο φως» στα αέρια του θερμοκηπίου, να συνεχίσουν να εκπέμπονται χωρίς καμία μεταβολή στα τρέχοντα πρότυπα κατανάλωσης.

Τα «ύποπτα» αναψυκτικά, το 5G, και τα εμβόλια με τα τσιπάκια

Η νορβηγική αλυσίδα σουπερμάρκετ NorgesGruppen αποφάσισε την απόσυρση από τα ράφια αναψυκτικού της φίρμας O. Mathisen, με την αιτιολογία ότι προωθεί θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία κορωναϊού.

Στην ετικέτα των συγκεκριμένων αναψυκτικών -πέρα από τις συνηθισμένες πληροφορίες για τα συστατικά και την ημερομηνία λήξης- αναγράφονται λέξεις όπως COVID, 5G, ID2020, 1984 και Event 201.


Αξίζει να σημειώσουμε πως το δίκτυο 5G έχει συνδεθεί από τους συνωμοσιολόγους με τη μετάδοση του κορωναϊού, με τις θεωρίες συνωμοσίας να ισχυρίζονται ότι επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων.

Μία σειρά άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του Γκέιτς για ζητήματα όπως το Bitcoint, το συνθετικό κρέας, οι πανδημίες κλπ έχουν προκαλέσει υστερία στους κύκλους των εραστών των θεωριών συνομοσίας

Μπιλ Γκέιτς: «Τρελά και κακόβουλα» όσα λέγονται για εμένα

Ο Μπιλ Γκέιτς, δηλώνει ότι έχει μείνει άναυδος από τον όγκο των «τρελών» και «κακόβουλων» θεωριών συνωμοσίας για τον ίδιο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πανδημία της COVID-19, δηλώνοντας, ωστόσο, σήμερα ότι θα ήθελε να ερευνήσει τι κρύβεται πίσω από αυτές.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Γκέιτς δήλωσε ότι εκατομμύρια αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» για τον ίδιο και τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ Άνθονι Φάουτσι πιθανόν είχαν απήχηση εν μέρει λόγω του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες», δήλωσε ο Γκέιτς. «Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση αυτό. Ελπίζω να ξεθυμάνει».

Με πληροφορίες από τον ελληνικό και διεθνή Τύπο

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Το διαζύγιο των 128 δισ. που αλλάζει τη λίστα Forbes: Το αίνιγμα του «διαλυμένου γάμου» των Γκέιτς [photo]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: