Πρόσκληση Μπιλ Γκέιτς σε Μπέζος για να σώσουν μαζί τον πλανήτη: Δεν μου αρέσει το Bitcoin

File Photo: Ομιλία του Μπιλ Γκέιτς στο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου. EPA/MSC/Mueller




Στενότερη συνεργασία με τον επικεφαλής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με σκοπό να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή που, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft, αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα από ό,τι ο κορωνοϊός.

«Οι θάνατοι θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια καθώς θα υπάρχουν περισσότεροι καύσωνες, δασικές πυρκαγιές και το σημαντικότερο καθώς θα χάνεις τη δυνατότητα να βγεις έξω και να καλλιεργήσεις οτιδήποτε βρίσκεται κοντά στη γραμμή του ισημερινού», ανέφερε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Σε αντίθεση με την πανδημία, είναι πολύ δύσκολο να πείσει κάποιος την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει απειλές που έρχονται αλλά βρίσκονται ακόμη σε βάθος χρόνου.

«Η επένδυση στην καταπολέμηση μελλοντικών προβλημάτων αποτελεί τεστ για την ανθρωπότητα», υπογράμμισε.

Τι έχει στο μυαλό του ο Γκέιτς; Μία επένδυση στην οποία ήδη εμπλέκεται ο Μπέζος που έχει επενδύσει περισσότερα χρήματα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής από τον ίδιο τον Γκέιτς ($10 δισ. έναντι μερικών δισ., αντίστοιχα).

Στο πρόσφατο βιβλίο του Γκέιτς ο ίδιος παρουσιάζει την ιδέα ενός “Green Premium”.

Την εφαρμογή δηλαδή ενός μηχανισμού που θα μειώνει τη διαφορά μεταξύ των τιμών παραδοσιακών μηχανημάτων που βασίζονται σε καύση υδρογονανθράκων, με τις πιο “πράσινες” εναλλακτικές τους όπως τα ηλεκτρικά οχήματα.

Όταν η πρόσβαση στη νέα αυτή τεχνολογία είναι ακριβή για το μέσο καταναλωτή, οι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μπέζος και ο Γκέιτς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα στη διάθεσή τους για να μειώσουν τις τιμές.

Δεν είμαι φαν των Bitcoin, αλλά δεν φοβάμαι το νόμισμα του Μασκ

Ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε επίσης και για τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin στη συνέντευξή του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι οπαδός τους.

Υποστήριξε πως η ενέργεια που χρειάζεται για την “εξόρυξη” ενός bitcoin είναι υπερβολικά υψηλή, ενώ δεν υποστηρίζει συγκεκριμένους επενδυτές που ποντάρουν στο Bitcoin.

Ειδικά για τον Μασκ είπε: «Ο Έλον έχει πάρα πολλά χρήματα και είναι πολύ έξυπνος και μετρημένος, οπότε δεν ανησυχώ για την αυξομείωση των Bitcoin του. Πιστεύω όμως πως οι άνθρωποι που τα ρίχνουν όλα σε αυτή τη μανία κάνουν λάθος, και αν δεν έχουν όσα χρήματα όσα ο Έλον, θα πρέπει να προσέξουν που ποντάρουν».

Με πληροφορίες από Seattle Times

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

JP Morgan: Προσοχή στο bitcoin – Eίναι οικονομικό σόου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: