Στόλτενμπεργκ και Όστιν ανησυχούν για την συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σήμερα στις στις Βρυξέλλες. EPA, JOHANNA GERON, μέσω ΚΥΠΕ




Την ανησυχία τους για τη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας εξέφρασαν ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Τον αμερικανό υπουργό υποδέχτηκε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Χαιρετίζω τις στενές διαβουλεύσεις που είχαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μήνες, για το Αφγανιστάν. Και είναι σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και συντονισμένοι καθώς προχωράμε» τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Αναφορικά με τη συζήτηση σχετικά με «τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας εντός και γύρω από την Ουκρανία» ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι «έχουμε δει μαζική στρατιωτική συσσώρευση, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δύναμης από το 2014».

«Νομίζω ότι αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα στο οποίο οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να στέκονται μαζί και να εκφράζουν στενή υποστήριξη στην Ουκρανία» ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ,.

Από την πλευρά του ο κ. Όστιν τόνισε ότι συμμερίζεται την ανησυχία με την πρόσφατη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας.

Mε πληροφορίες από μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ουκρανία: Στρατιωτικά γυμνάσια με άρματα μάχης κοντά στα σύνορα με την Κριμαία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: