Φον ντερ Λάιεν και Σασόλι για δολοφονία δημοσιογράφου Καράιβαζ: Η ελευθερία του Τύπου είναι ιερή

Αστυνομικοί ερευνούν για στοιχεία την περιοχή έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο, μετά την δολοφονία του, Παρασκευή 09 Απριλίου 2021. Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε πριν από λίγο ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, συντάκτης του αστυνομικού ρεπορτάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν με μήνυμά της στα ελληνικά αναφερόμενη στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι “Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη”.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ζήτησε να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σχέση με τη δουλειά του:

«Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Βλέπουν συμβόλαιο θανάτου πίσω από την εκτέλεση Καραϊβάζ: Ποιους είχε «ενοχλήσει» ο δημοσιογράφος [εικόνες βίντεο]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: