Βλέπουν συμβόλαιο θανάτου πίσω από την εκτέλεση Καραϊβάζ: Ποιους είχε «ενοχλήσει» ο δημοσιογράφος [εικόνες βίντεο]

Ένα μπουκέτο με λουλούδια στο σημείο που έπεσε νεκρός ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ Φωτογραφία Hellas Journal




Σε μέλη οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Όλα θυμίζουν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου καθώς ο δημοσιογράφος έπεσε σε ενέδρα έξω από το σπίτι του στην οδό Θέμου Άννινου, στον Άλιμο γυρίζοντας το μεσημέρι από τον τηλεοπτικό σταθμό Star όπου εργαζόταν.

Τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» εμπλοκή δύο ατόμων, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού (πιθανόν σκούτερ). Μαρτυρία, σε ανεπίσημο επίπεδο, αναφέρει ότι ο ένας εξ αυτών φορούσε στρατιωτικό μπουφάν.

Πιθανολογείται ότι πυροβόλησε ο συνοδηγός με πιστόλι εννέα χιλιοστών, ενώ στο σημείο έχουν βρεθεί πάνω από δέκα κάλυκες.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για χρήση σιγαστήρα, καθώς το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από περίοικους.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα, δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε ένα όπλο, ωστόσο αναμένεται και η βαλλιστική έρευνα για να διαμορφωθεί ακριβής εικόνα.

Το θύμα πυροβολήθηκε σε απόσταση πέντε μέτρων από το αυτοκίνητό του. Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι οι δράστες τον ακολουθούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον κανάλι στο οποίο εργάζεται προς το σπίτι του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σόρος του θύματος απομακρύνθηκε αρκετή ώρα μετά τη δολοφονία από το σημείο, καθώς πραγματοποιήθηκε λεπτομερής  έρευνα από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την ώρα της δολοφονίας του γνωστού αστυνομικού συντάκτη στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε συναγερμός και έχει σημειωθεί μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων σε όλη την Αττική.

Αξιωματικοί τους Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών και συλλέγουν μαρτυρίες, ενώ μεγάλο βάρος πέφτει στην αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ σημαντικό να βρουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο δράστες. Η πρώτη εικόνα είναι ότι πρόκειται για «επαγγελματίες» εκτελεστές, γι’ αυτό και φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν σκούτερ και όχι μηχανή μεγάλου κυβισμού που ενδεχομένως θα κινούσε υποψίες.

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει «επαγγελματική» εκτέλεση είναι ότι στο όπλο που χρησιμοποίησαν είναι οι δράστες πιθανότατα είχε τοποθετηθεί σιγαστήρας, γι’ αυτό και κανένας -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- περίοικος δεν έχει αναφέρει ότι άκουσε πυροβολισμούς.

Δημοσιογράφος πρώτης γραμμής

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, επί σειρά ετών στην πρώτη γραμμή του αστυνομικού ρεπορτάζ είχe ασχοληθεί με όλα τα μεγάλα θέματα από την τρομοκρατία έως το οργανωμένο έγκλημα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις εφημερίδες με τις οποίες κατά καιρούς συνεργαζόταν.

Επίσης τα τελευταία χρόνια ήταν διαχειριστής του εξειδικευμένου ιστότοπου bloko.gr στο οποίο μετά τη στυγερή του δολοφονία δημοσιεύθηκε σημείωμα με τον τίτλο «Θρήνος».

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας.

Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες.

Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.

Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

Οι φίλοι

Σπύρος Λεβειδιώτης

Μανώλης Ασαριώτης»

Που στρέφονται οι υποψίες

Παρότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές διάφορες λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτό που συζητείται πάρα πολύ είναι η δημοσιογραφική του εμπλοκή σε μια υπόθεση ξεκαθαρίσματος νονών της νύχτας που είχε ξεκινήσει το 2016 και για την οποία μάλιστα είχε κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο για τα στοιχεία τα οποία γνώριζε λόγω του ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ: Δέχθηκε 6 σφαίρες έξω από το σπίτι του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: