Το καλό παιδί στην Ευρώπη κάνει τώρα ο Ερντογάν: Λέει ότι κρατά εποικοδομητική στάση στο θέμα της αν. Μεσογείου

File Photo: Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (Α) και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ), στην Κωνσταντινούπολη. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT
Ανατολική Μεσόγειος και Αιγαίο ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Μέρκελ συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και περιφερειακά ζητήματα. Συζήτησαν επίσης το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει την εποικοδομητική στάση στο θέμα αυτό.

Για το θέμα της Λιβύης, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητα η νέα κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και ότι η πολιτική διαδικασία στη Συρία πρέπει να συνεχιστεί με στόχο να βρεθεί λύση.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνέχιση της τακτικής επαφής και του διαλόγου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υπενθύμισε το θέμα της επικαιροποίησης της τελωνειακής συμφωνίας με την ΕΕ, καθώς επίσης και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό. Υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που παρέχει βοήθεια στον εθελοντικό επαναπατρισμό των Σύριων προσφύγων, ωστόσο απαιτείται και η οικονομική στήριξη της ΕΕ.

Για την πανδημία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα ομόλογό του ότι η Τουρκία συνεχίζει αποφασιστικά τον αγώνα κατά της πανδημίας και ήδη η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ξεκινήσει στη χώρα μετά την έναρξη του εμβολιασμού, εκφράζοντας την ελπίδα τον Απρίλιο να αρχίσει και η τουριστική περίοδος με ασφάλεια.

ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου,
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ο ισορροπιστής Ντι Μάιο “βλέπει” ύφεση στην Ανατολική Μεσόγειο και μιλά για ελπιδοφόρα μηνύματα…

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: