Το χαμένο πορτοφόλι και το facebook: Πως έγινε η ταυτοποίηση για τις 4 συλλήψεις – Ερχονται άλλες δύο

File photo: Σκηνή από βίντεο που καταγράφει την ώρα της επίθεσης κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Via YouTube




Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε 4 συλλήψεις για την, δολοφονικής πρόθεσης, επίθεση στον αστυνομικό κατά τη διάρκεια της κοινής επίθεσης χουλιγκάνων και αντεξουσιαστών στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες επίκειται η σύλληψη δύο ακόμη ατόμων για τους οποίους υπάρχουν επαρκή στοιχεία ταυτοποίησης.

Αυτό που όμως έχει ιδιαίτερη σημασία εκτός φυσικά από το εύρος των κατηγοριών που θα τους απαγγελθούν είναι ο τρόπος με τον οποίο έφτασε η αστυνομία στην ταυτοποίηση και τη σύλληψή τους. Με στοιχεία τύχης, με αξιοποίηση μαρτυριών και με τη χρήση νέων τεχνολογιών.’

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ μεταδόθηκε από τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

Ο πρώτος συλληφθείς είναι ένας 22χρονος από τα Νότια προάστια, οπαδός ομάδας, ο οποίος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχασε το πορτοφόλι του μαζί με την ταυτότητά του στο σημείο του ξυλοδαρμού. Μάλιστα, ο ίδιος τρεις ώρες αργότερα απευθύνθηκε στην αστυνομική υπηρεσία προκειμένου να δηλώσει την κλοπή των εγγράφων του. Οι αστυνομικοί ήταν προετοιμασμένοι και προχώρησαν αμέσως στη σύλληψή του. Ο ίδιος στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο το πορτοφόλι του, δεν μπορούσε να δώσει καμία πειστική εξήγηση, έπεφτε σε αντιφάσεις, ενώ έδωσε κάποια άλλοθι αρχικά, τα οποία διαψεύστηκαν στη συνέχεια από τα συγγενικά πρόσωπα που είχε επικαλεστεί.

Ο άνθρωπος που έριξε τον 27χρονο αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαινε είναι ένας 30χρονος Έλληνας ιρακινής καταγωγής, επίσης οπαδός ομάδας. Οι αξιωματικοί τον αποκαλούσαν «Ινδιάνο» ή «Δρομέα» λόγω της πρακτικής που ακολούθησε με το speed των 100 μέτρων που έκανε για να πέσει με σφοδρότητα πάνω στον αστυνομικό. Ο 30χρονος συνελήφθη στη Μαγούλα, όπου βρίσκεται το σπίτι του, ενώ κατευθυνόταν στην εργασία του σε ένα πολυκατάστημα τροφίμων στην περιοχή. Βασικό στοιχείο για τη σύλληψη του αποτέλεσε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη, τον ήξερε, είδε την κίνησή του. Μάλιστα, απευθύνθηκε ο ίδιος στις αρχές προκειμένου να δώσει τα στοιχεία του 30χρονου στις αρχές. Υπήρχαν βέβαια και κάποιες συνομιλίες σε διαδικτυακές ομάδες οπαδών που προσέθεσαν επιπλέον στοιχεία στην έρευνα.

Οι άλλες δύο συλλήψεις έγιναν από την αντιτρομοκρατική. Ενός 22χρονου, ο οποίος στις 11 Φεβρουαρίου είχε κατηγορηθεί για τον βανδαλισμό του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Συνελήφθη στο Ίλιον μαζί με έναν 23χρονο φίλο του, οπαδό ομάδας. Αφορμή για τη σύλληψή τους στάθηκαν κάποιες διαδικτυακές συνομιλίες που είχαν και μεταξύ τους και με άλλα άτομα.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Συνελήφθη και τρίτος, μέλος αναρχικής ομάδας: Ιδού οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. άλλοι δύο νεαροί χούλιγκαν για τον ξυλοδαρμό του αστυνόμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: