Συνελήφθη και τρίτος, μέλος αναρχικής ομάδας: Ιδού οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας

File photo: Another 16 people were arrested on Wednesday for the incidents in Nea Smyrni. ΑΝΑ – MPA/ ANA – MPA/ ORESTIS PANAGIOTOU




Ένας 30χρονος που κατηγορείται ότι έριξε από τη μηχανή του τον αστυνομικό πουερτ.γρξυλοκοπήθηκε από κουκουλοφόρους και ένας 22χρονος είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τις οδομαχίες στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη. Και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο της η ΕΡΤ.

Το πρωί, η συνάδελφος Μίνα Καραμήτρου μετέδωσε στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του OPEN ότι συνελήφθη και τρίτος κατηγορούμενος για την επίθεση εναντίον του άτυχου αστυνομικού. Πρόκειται για μέλος αναρχικής ομάδας, όπως είπε η δημοσιογράφος του καναλιού.

H επιχείρηση έγινε τα ξημερώματα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με το Open TV, πρόκειται για το τρίτο άτομο που συλλαμβάνεται για το συγκεκριμένο γεγονός στη Νέα Σμύρνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας ανήκει στον αντιεξουασιαστικό χώρο και μάλιστα φέρεται να έχει εμπλοκή σε αναρχική ομάδα με δράση. Μέλη της συγκεκριμένης ομάδας είχαν συλληφθεί για την εμπλοκή τους στην επίθεση του γραφείου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο συλληφθέντας θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Κατηγορείται ότι ήταν μέσα στα επεισόδια της άγριας επίθεσης του αστυνομικού στην πλατεία της Νέα Σμύρνης.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο 30χρονος Ελληνο-ιρακινός συνελήφθη την Τετάρτη σε αποθήκη στη Μαγούλα όπου κρυβόταν. Είχε ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, η οποία αξιοποίησε οπτικό υλικό στο οποίο φαινόταν ο δράστης χωρίς μάσκα. Στο σπίτι του βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό. Μεταφέρθηκε και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο 30χρονος εργαζόταν ως αποθηκάριος στη Μαγούλα. Είναι οργανωμένος οπαδός μεγάλης ΠΑΕ και σεσημασμένος για μικροαδικήματα.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται και ένας εκ των 16 συλληφθέντων στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

 

Πρόκειται για έναν 22χρονο ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα. Το πορτοφόλι του με την ταυτότητά του έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που τραυματίστηκε ο αστυνομικός.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του, ενώ ο 22χρονος πήγε στις 10 το βράδυ της Τρίτης στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης για να δηλώσει ότι έχασε το πορτοφόλι του. Είπε στους αστυνομικούς ότι δεν ήξερε πού το έχασε, όμως στη συνέχεια έγινε η μεταγωγή του. Μεταφέρθηκε στην κρατική Ασφάλεια Αττικής.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε επίσης σε βάρος άγνωστων δραστών που πήραν μέρος στον ξυλαδαρμό του αστυνομικού. Οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σωρεία κακουργημάτων. Όλοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι 7 από αυτούς που είναι κάτω των 18 ετών θα απολογηθούν στον ανακριτή ανηλίκων.

 

  • Ένταση στη Νίκαια μετά από συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία

Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Νίκαια, έπειτα από συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δαβάκη από οργανώσεις και συλλογικότητες.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν μια ομάδα ατόμων άρχισε να πετάει αντικείμενα στους αστυνομικούς και έβαλε φωτιά σε κάδους με την Αστυνομία να απαντάει με κρότου λάμψης.

Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό “Νίκαια” και “Κορυδαλλός”.

  • Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε πολίτη με γκλοπ, την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, συνεχίζεται η Διοικητική Έρευνα για το περιστατικό και ειδικότερα για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τον ξυλοδαρμό του πολίτη χωρίς να επέμβουν.

  • Τσίπρας: Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να επενδύει στον διχασμό

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει, με βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, σε συνέχεια των χθεσινών γεγονότων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι «επενδύει στον διχασμό».

«Πιστεύω βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία. Στη Δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο πρωθυπουργός. Που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας ότι «δυστυχώς όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του». «Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Τον διχασμό», δηλώνει.

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζουν, επιλέγει να επιτεθεί με διάγγελμα στους νέους, τους οικογενειάρχες, τους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και φυσικά, στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά».

«Εμείς είμαστε συνηθισμένοι. Άλλωστε, το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ το ξανακούσαμε και όταν οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας», συμπληρώνει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «το θέμα μας όμως είναι οι πολίτες».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «οι νέες και οι νέοι που ξυλοκοπούνται αναίτια», «οι άνθρωποι που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές».

«Ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του, με την ανοχή της κυβέρνησης. Όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς, με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο», τονίζει ο κ. Τσίπρας και καλεί «τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό».

«Η Ελλάδα του 2021, δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950. Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε. Έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πελώνη: Κουνώντας το δάχτυλο, ο κ. Τσίπρας στο τέλος καταλήγει να δείχνει μόνος του τον εαυτό του

Να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και για το εάν δέχεται το ρίσκο, που αφορά την υγεία των άλλων και όχι τη δική του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σε απάντησή της προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η κυρία Πελώνη αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες έχουν διαπιστώσει και διαπιστώνουν καθημερινά ποιος επενδύει στον διχασμό και την πόλωση. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, είναι τα έργα που μετρούν. Και τα λόγια του που τον συνοδεύουν. Το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” όχι μόνο δεν το ξέχασε, αλλά συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Κουνώντας το δάχτυλο, ο κ. Τσίπρας στο τέλος καταλήγει να δείχνει μόνος του τον εαυτό του.

Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και για το αν δέχεται το ρίσκο που αφορά την υγεία των άλλων και όχι τη δική του».

Ηλιόπουλος: «Η αδιέξοδη και επιθετική για την κοινωνία πολιτική της κυβέρνησης γεννά τις αντιδράσεις»

«Ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει στην καταστολή και στον αυταρχισμό για να ξεφύγει από την αποτυχία του σε πανδημία και οικονομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία σε δική της ανακοίνωση καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «επενδύει στον διχασμό και στην πόλωση».

Ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη ο κ. Ηλιόπουλος: «Αν η κα Πελώνη έχει αμφιβολίες για το ποιος διχάζει, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στο πρωτοφανές αρνητικό, για εν ενεργεία πρωθυπουργό, ισοζύγιο μηνυμάτων στην επίσημη σελίδα του κ. Μητσοτάκη στο fb. Η αδιέξοδη και επιθετική για την κοινωνία πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που γεννά τις αντιδράσεις. Μία κυβέρνηση που ανακοινώνει lockdown μέσα στο lockdown, που οδηγεί τους ανθρώπους να ρισκάρουν καθημερινά όταν συνωστίζονται στα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας».

ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης

Το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος επανέρχεται στη κριτική που άσκησε χθές η Φώφη Γεννηματά στη κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

«Είχαμε επισημάνει, με την χθεσινή παρέμβαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά, ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τη φωτιά, καλλιεργώντας συνειδητά μια επικίνδυνη όξυνση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Δυστυχώς αυθημερόν επαληθευτήκαμε», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής και σημειώνει πώς «την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει την έξαρση της πανδημίας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βυθίζονται στην αβεβαιότητα, η πολιτική ζωή φαντάζει εγκλωβισμένη σε ένα συγκρουσιακό τεχνητό δίπολο».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει «από την μια η υπέρμετρη βία της Αστυνομίας, από την άλλη ενέργειες που πυροδοτούν και προσφέρουν έδαφος σε αυτούς που επιδιώκουν την αναταραχή και την αναπαραγωγή της βίας».

Τονίζει ότι «κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, ως λύση στα δικά τους αδιέξοδα, διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης. Ο ένας γιατί αποδεικνύεται αδύναμος και αναποτελεσματικός να διαχειριστεί την υγειονομική και οικονομική κρίση.

Ο άλλος γιατί επιχειρεί και πάλι να καλύψει την απουσία πολιτικής, με την όξυνση και τον λαϊκισμό».

Καταλήγει με την επισήμανση ότι «η κοινωνία που δοκιμάζεται περιμένει απαντήσεις στα προβλήματα της».

Έριξε “βόμβες” ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής: Τέρμα οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: