“Οχι” από εισαγγελέα στη διακοπή εκτέλεσης της ποινής Κουφοντίνα για λόγους υγείας

File photo: The court set a date on April 2, 2021 for the hearing of Koufodinas’ request for the cancellation of the order. ANA – MPA/ANA-MPA/PANTELIS SAYTAS




Να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η  ΕΡΤ.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται.

Η εισαγγελέας Λαμίας, κατά την αγόρευσή της, ανέφερε ότι ο κρατούμενος αυτοβούλως υπέβαλε τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τις επιπλοκές στην υγεία του και ως εκ τούτου πρότεινε η αίτησή του να μη γίνει δεκτή ως μη βάσιμη.

Η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής, σύμφωνα με την Εισαγγελική λειτουργό αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του. Επίσης, όπως σημείωσε και να αναβληθεί η ποινή του θα μείνει στο νοσοκομείο γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας – δίψας καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή.

συνήγοροι του Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, είχαν ζητήσει να εξεταστεί η νομιμότητα της μεταγωγής του πολυισοβίτη στις φύλακές Δομοκού, παράλληλα με την αναβολή εκτέλεσης της ποινής για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εξετάζεται σήμερα το αίτημα Κουφοντίνα για διακοπή εκτέλεσης της ποινής του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: