Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι ο νέος …Ερντογάν; Ζητά να εξεταστεί το Καστελόριζο χωριστά!

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Φωτογραφία Γραφείο Πρωθυπουργού της Τουρκίας
Όποιος θελήσει να στριμώξει την Τουρκία στην Αττάλεια θα αντιδράσουμε, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Ο Ερντογάν απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη» δηλώνει ο πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος, ο οποίος είναι αποκαλυπτικός για τις σκέψεις του αναφορικά με την Ελλάδα και το Αιγαίο.

«Όποιος σκεφθεί πως θα μπορέσει να στριμώξει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας, τότε να ξέρει πως θα αντιδράσουμε έντονα» απειλεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος και πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή και τον Μανώλη Κωστίδη.

Τάσσεται υπέρ της συνέχισης των διερευνητικών επαφών, ωστόσο υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν κινείται σωστά στην Ανατολική Μεσόγειο». Για τα «αμφισβητούμενα νησιά και βραχονησίδες» ζητά να αποφευχθούν αμοιβαίες κινήσεις. «Το Καστελόριζο να το εξετάσουμε ξεχωριστά» αναφέρει.

«Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο (…) αν το Καστελόριζο το εντάξετε στο τρίγωνο  Κρήτης, Κύπρου, τότε αυτό συνιστά εγκλωβισμό της Τουρκίας. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό» επιμένει.

Ζητά ακόμα «να μιλήσουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε τρίτες χώρες. Όποιος μπει στην ελληνοτουρκική ένταση θα το κάνει μόνο για να κερδίσει. Πρέπει να ενώσουμε τις δύο πλευρές του Αιγαίου».

Ετοιμασίες για να “τελειώσουν” την Κύπρο: Κινήσεις στο παρασκήνιο για διαμόρφωση ενός αποδεκτού κειμένου, ενδιάμεσης λύσης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: