Μιανμάρ: Πέντε διαδηλωτές νεκροί στην πόλη Μιάινγκ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας

Διαδηλωτές με πλακάτ και ασπίδες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα στο Γιανγκόν της Μιανμάρ, στις 10 Μαρτίου 2021. EPA / LYNN BO BO, μέσω ΚΥΠΕ




Τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Μιάινγκ, στο κεντρικό τμήμα της Μιανμάρ, σε διαδήλωση εναντίον του καθεστώτος που επιβλήθηκε στη χώρα με το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Οπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας, γιατροί στο νοσοκομείο της πόλης διαπίστωσαν τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Ένας ακόμη διαδηλωτής δεν είχε τις αισθήσεις του. Δεν ήταν σαφές αν ήταν ζωντανός. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Μιανμάρ, οι νεκροί είναι έξι.

Την ίδια ώρα το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων κυρώσεων στη Μιανμάρ, σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση του Βρετανού υπουργού των Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ στο Twitter.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει επίσης πρόσθετες κυρώσεις – είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στο καθεστώς να επωφεληθεί από την κατάχρηση εξουσίας και τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων» ανέφερε ο Ράαμπ, αμέσως μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στα παιδιά του στρατιωτικού ηγέτη της Μιανμάρ και σε εταιρίες.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρανγκούν, Μιανμάρ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ρεζιλίκια στο Σ.Α. του ΟΗΕ: Αδυνατούν να συμφωνήσουν για καταδίκη των στρατηγών στη Μιανμάρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: