Κικίλιας: Υποχρεωτική η διεξαγωγή rapit test σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς * Συναγερμός στο «Μεταξά» για τη διασπορά κορωναϊού

File Photo: Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές, μέσω ΚΥΠΕ




Υποχρεωτική καθίσταται η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό – των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωναϊού

Αυτό αποφάσισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έπειτα από το φαινόμενο γιατρών και νοσηλευτών, που παρότι έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς, αρνούνται να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ, όπου υπάρχει διασπορά κορωναϊού, έκανε γνωστό ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει εμβολιαστεί είναι περίπου στο 55%, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν δέχονται τον εμβολιασμό.

Το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορωναϊό, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του  «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ, σημείωσε μιλώντας στο Mega, ότι τα θετικά κρούσματα στους ασθενείς δεν προέρχονται από το προσωπικό αλλά πιθανότατα από τους συνοδούς ή τους συγγενείς τους.

Για αυτούς τους ασθενείς, όπως είπε έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

Με πληροφορίες από Mega/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ασφαλές το εμβόλιο της astrazeneca λέει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: