Νέες αστειότητες Ακάρ για την «παρενόχληση» Τσεσμέ, θράσος για «Γαλάζια Πατρίδα» και μισόλογα για τους S-400

File photo: O Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. Φωτογραφία Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma
Είμαστε αποφασισμένοι και άξιοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην ‘γαλάζια πατρίδα’ συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι η άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα 2020’ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Μεσόγειο και το Αιγαίο συνεχίζεται με επιτυχία.

Ο Τούρκος Υπουργός σχολιάζοντας την κατ’ ισχυρισμόν παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού πλοίου από ελληνικά μαχητικά F16, ανέφερε ότι “η απαραίτητη απάντηση δόθηκε”.

“Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η στάση δεν είναι αρμόζει στις σχέσεις καλές γειτονίας. Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι και άξιοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην ‘γαλάζια μας πατρίδα’, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Η άσκηση συνεχίζεται με επιτυχία. Ενεργούμε όχι μόνο για την δική μας ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των φιλικών και αδελφικών χωρών όπως απαιτεί η ευθύνη του πολιτισμού μας” πρόσθεσε.

Για τους S-400, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι ένα εθνικό ζήτημα της Τουρκίας και πως η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα.

“Το αμυντικό σύστημα S-400 χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται ενάντια σε απειλές και κινδύνους, στην περίπτωση που υπάρχει πρόθεση για επίθεση ενάντια στην Τουρκία. Διαφορετικά δεν βλάπτει κανέναν”.

“Για δέκα χρόνια δεν πήραμε καμία απάντηση από τις ΗΠΑ στις προτάσεις μας για τεχνολογική συνεργασία και προσφορά λογικής τιμής. Η επιβολή μιας σειράς περιορισμών ενάντια στη χώρα μας για το θέμα των S-400, ειδικά επί των F-35 δεν συνάδει με το πνεύμα της συμμαχίας”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Νιγηρία: Νέα μαζική απαγωγή μαθητριών από σχολείο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: