Σχεδίασαν και υλοποιούν ένα αλαζονικό υπερφίαλο όραμα οι Τούρκοι! Ονειρεύονται επέκταση της κατοχικής χώρας στην Ασία, την Αφρική, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο!!!

Islamist President and Justice and Development (AK) Party Chairman Recep Tayyip Erdoğan, with his wife Emine, addressed citizens from the balcony of the party’s headquarters in Ankara following the March 31 local elections. Photo via Turkish Presidency




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Λευκωσία

Δυο ζητήματα θέτει στρατηγικά η Άγκυρα, που συνδέονται με το επεκτατικό της όραμα, το όραμα, της «Γαλάζιας Πατρίδας», του «Αιώνα της Τουρκίας».

Πρώτος και βασικός στόχος, είναι η  ανάδειξη της σε μεγάλη περιφερειακή δύναμη στην ευρύτερη περιοχή με σημαντική αύξηση της επιρροής της. Ο στρατηγικός έλεγχος αποτελεί προτεραιότητα για την κατοχική πλευρά.

Η δεύτερη επιδίωξη είναι «η προστασία των όπου γης μουσουλμάνων» καθώς ως γνωστό προωθεί διακαώς αυτόν το στόχο, που ειρήσθω εν παρόδω ενοχλεί αραβικές χώρες.

Είναι σαφές πως ενώ επικεντρώνεται στην περιοχή και συνιστά προτεραιότητα  ο έλεγχος της, παράλληλα εκείνο που φαίνεται να βρίσκεται στους σχεδιασμούς και υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό είναι η εξάπλωση της σε όσο περισσότερες περιοχές του πλανήτη μπορεί.

Και στην Ασία, την Αφρική, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο… Θέλει να είναι σχεδόν παντού. Και αυτό γίνεται και στρατιωτικά, αλλά και διά των επιχειρηματικών.

  • Το καθεστώς της Άγκυρας τα σχεδιάζει, τα υλοποιεί και τα δηλώνει δημόσια. Έχει ενδιαφέρον αυτό που ανέφερε προ ημερών ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, σε  ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια δείπνου μετά την προσευχή (İftar).

Αναπτύσσοντας τη στρατηγική της χώρας του είπε μεταξύ άλλων ότι, η Τουρκία θα συνεχίσει να διαφυλάττει την εθνική της κυριαρχία σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Και εξήγησε πως αυτό το εννοεί:

«Σκεφτείτε τις γεωπολιτικές εξελίξεις που αφορούν την περιοχή μας και ακόμη και ολόκληρο τον κόσμο. Τι κοινό έχουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την επιβίωσή μας στην Ανατολική Μεσόγειο, η υπόθεση της Κύπρου, η κρίση στη Συρία, ο πόλεμος στη Γάζα, οι επιπτώσεις της Ουκρανίας και οι ενεργειακές γραμμές;

Όλα αυτά συνδέονται στενά με αυτή τη γεωγραφία, της οποίας τα Άδανα ( σ.σ. στην πόλη αυτή έγινε η ομιλία) είναι επίσης μέρος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα βήματα που έχουμε πραγματοποιήσει υπό την ηγεσία του Προέδρου μας για την ενίσχυση του συστήματος ασφαλείας, είναι αρκετά σημαντικά».

  • Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για επίτευξη ειρήνης(!) στην Ουκρανία, στη Γάζα, στον Νότιο Καύκασο, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στα Βαλκάνια και επιπρόσθετα προσπάθειες για διαφύλαξη της επιβίωσης τους και των μουσουλμάνων σ’ όλο τον κόσμο.

Συνεχίζοντας, ο Φιντάν είπε ότι η Τουρκία, με στρατηγική προοπτική, έθεσε τα θεμέλια του πρώτου πυρηνικού της σταθμού στο Akkuyu με στόχο την ενεργειακή της ασφάλεια.

Πρόκειται για μια περιγραφή αλαζονικού και υπερφίαλου οράματος, το οποίο ωστόσο σχεδίασαν για να το υλοποιήσουν. Δεν το εξήγγειλαν και περιμένουν το θαύμα για να γίνει πράξη.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Κόκκινο στην Άγκυρα από τους Αμερικανούς αλλά και από τις αραβικές χώρες: Οι θρασύτατοι Τούρκοι ζήτησαν από τον Άντονι Μπλίνκεν να  «σκοτώσει» την «Αμάλθεια»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: