Τρίωρη κατάθεση Μπεκατώρου στον εισαγγελέα: Ελπίζω να βγουν κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου (Δ) προσέρχεται στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών Νίκο Στεφανάτο προκειμένου να καταθέσει για τις σοβαρές καταγγελίες που έχει διατυπώσει και προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Επί τρεις ώρες κατέθετε ενώπιον του Εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου σχετικά με τις αποκαλύψεις της ότι πριν 23 χρόνια έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Η κ. Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα υποστηρίζει ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελλόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της η  Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε:

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του αθλητισμού».

Η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, βρίσκεται σε εξέλιξη παρά το γεγονός ότι η καταγγελία της ολυμπιονίκου αφορά πράξη που έχει προ πολλού παραγραφεί, καθώς οι εισαγγελικές αρχές άνοιξαν την έρευνα για να ενθαρρυνθούν και άλλοι άνθρωποι να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής βίας και ταπείνωσης τα οποία να μην έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η καταγγέλλουσα και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στον εισαγγελέα η Μπεκατώρου ενώ οι αποκαλύψεις πέφτουν βροχή: Πρώην φοιτήτρια καταγγέλει καθηγητή του ΑΠΘ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: