Οι Βρετανοί αναμένουν ότι ο ελληνικός τουρισμός θα έχει επιτυχία μετά την πανδημία…

FILE PHOTO: Δύση του ηλίου στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Άρθρο με τίτλο «Διακοπές: Η Ελλάδα μπορεί να έχει επιτυχία μετά την πανδημία, αλλά κάποια παραδοσιακά ταξίδια ενδέχεται να σημειώσουν πτώση», δημοσιεύει η εφημερίδα Express (κείμενο Aimee Robinson).

«Οι διακοπές ίσως να μοιάζουν με μακρινή ανάμνηση για πολλούς Βρετανούς μετά από σχεδόν έναν χρόνο διαρκώς μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών. Για όσους προσδοκούν να ταξιδέψουν, τι αλλαγές αναμένονται;», σημειώνεται στον υπότιτλο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πιθανές αλλαγές που θα σημειωθούν στον τουρισμό βάσει εκτιμήσεων ειδικών του τουριστικού κλάδου.

Όπως σημειώνεται, υπάρχει ελπίδα ότι η τουριστική βιομηχανία θα ανθίσει και πάλι όσο θα προχωρά ο  παγκόσμιος εμβολιασμός. Αλλά είναι όλο και πιο πιθανό τα ταξίδια να αλλάξουν. Σύμφωνα με τον Chris Wright, διευθύνοντα σύμβουλο του τουριστικού πρακτορείου Sunvil, θα υπάρξουν αλλαγές στους προορισμούς που θα επιλέγουν οι Βρετανοί.

«Οι κοντινοί προορισμοί, προσβάσιμοι με απευθείας πτήσεις, θα είναι αρχικά πιο δημοφιλείς σε σχέση με αυτούς που απαιτούν πτήσεις transit ή σε σχέση με μακρινούς προορισμούς», δήλωσε ο Chris Wright στην Express. Κι ενώ χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία ήταν παραδοσιακά σταθεροί προορισμοί για διακοπές, ενδέχεται να αναδειχτούν νέοι προορισμοί-νικητές.

«Πιστεύουμε ότι οι ταξιδιώτες θα κοιτάζουν και την αντίδραση των προορισμών στην πανδημία και αυτοί που έχουν λιγότερα κρούσματα θα προτιμηθούν», επεσήμανε ο Wright.

«Για παράδειγμα, το 2020, η Ελλάδα ξεχώρισε ως καλό παράδειγμα – κυρίως λόγω του φυσικού, αποστασιοποιημένου, σε μεγάλο βαθμό υπαίθριου, τρόπου ζωής εκτός των μεγάλων πόλεων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης», είπε ο Wright.

Το γεγονός ότι αρκετά ελληνικά νησιά κατάφεραν να παραμείνουν στους ταξιδιωτικούς διαδρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου για μεγάλο διάστημα πιθανότατα θα λειτουργήσει ως επιπλέον ενθάρρυνση για παραθεριστές που θα κοιτάξουν να κάνουν κρατήσεις τους ερχόμενους μήνες.

«Μεγάλα τουριστικά θέρετρα όπου δεν είναι εύκολο να διατηρήσει κανείς απόσταση ίσως δουν πτώση επισκεπτών», επεσήμανε επίσης ο  Wright. Αντί για αυτά οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι [ανεξάρτητες] βίλες θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες της επιστροφής του μαζικού τουρισμού.

Το θέμα της ασφάλειας θα επηρεάσει τις αποφάσεις των ταξιδιωτών, επισημαίνει και ο Gary Lewis, διευθύνων σύμβουλος του Travel Network GroupΒασικοί παράγοντες στην επιλογή προορισμού θα είναι η υποχρέωση ή μη τεστ PCR κατά την άφιξη, η υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολίου καθώς και τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν στον προορισμό. [

ΠΗΓΗ: Express (Aimee Robinson) – Holidays: Greece may see success post-pandemic but some traditional trips could ‘decline

Την εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα επαναφέρει με βίντεο το BBC

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: