Φρικτός ο Τραμπ: Έβλεπε στην τηλεόραση, όπως τον Νέρωνα, τους οπαδούς του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο…

File photo: Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, με σημαίες που φέρουν τη φωτογραφία του, εισβάλουν στο αμερικανικό Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον. EPA, WILL OLIVER




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αυξάνονται και πληθύνονται οι φωνές που ζητούν την καθαίρεση του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Και δεν είναι τυχαίο ότι το χορό σέρνουν οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί. Τους ρεζίλεψε και τους εξευτέλισε ο κ. Τραμπ, ο οποίος σχεδιάζει να τους κλέψει και το κόμμα. Η μάχη γίνεται για το «πάπλωμα»… Όχι για την Αμερική, η οποία ένιωσε τον πόνο άλλων χωρών, όταν η CIA εκτελούσε τα πραξικοπήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί υπουργοί, αλλά και στενοί συνεργάτες του κ. Τραμπ, όπως οι επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να φύγει.

Και να φύγει τώρα. Όχι σε 13 μέρες. Και ο λόγος είναι απλός και ο καθένας θα μπορούσε να τον σκεφθεί. Όλοι φοβούνται, και κυρίως οι νομοθέτες και των δύο κομμάτων, ότι κάτι άλλο θα προκαλέσει ο κ. Τραμπ, μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

  • Αν ερωτάτε τη γνώμη μου… Ναι, πιστεύω ότι δεν θα μείνει ήσυχος, κάτι άλλο θα σκεφθεί για να δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα και στο νέο πρόεδρο. Ο Ντόναλντ Τραμπ που γνωρίζουμε δεν κάθεται ήσυχος ποτέ. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη … «δόξα» τραβά. (Και βεβαίως η λέξη δόξα σε εισαγωγικά).

Είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος. Το έχουμε σημειώσει πολλές φορές και το αποδείξαμε με στοιχεία. Οι Έλληνες οπαδοί του μας λοιδόρησαν και έγραψαν αισχρά ψέματα για εμάς, που εξυπηρετούν την ακροδεξιά προπαγάνδα. Και τώρα είδαν οι ίδιοι με τα μάτια τους την πραγματικότητα.

Το χειρότερο όλων που του συμβαίνει, είναι ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε μία κατάσταση πλήρους άρνησης. Πιστεύει ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι φυσιολογικά, διότι τον αδίκησαν. Πιστεύει ότι έγινε νοθεία και εκλογική απάτη, ενώ ακόμα και οι πιο στενοί του συνεργάτες αρνούνται να νομιμοποιήσουν αυτή την εμμονή του σε ένα ψέμα.

Για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας, το μέγεθος της ψυχολογικής του κατάστασης, την Τετάρτη, την ώρα των επεισοδίων, πήγε σε μία αίθουσα του Λευκού Οίκου, όπου είχε τη δυνατότητα να βλέπει όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, και παρακολουθούσε τα επεισόδια. Ως θεατής, όχι ως ο υπεύθυνος ηγέτης της Αμερικής… Ομιλούμε για αδιανόητα πράγματα. Παρακολουθούσε όπως τον Νέρωνα που έβλεπε τη Ρώμη να καίγεται. Έχει φανταστεί κανείς σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν σήμερα η υπερδύναμη, αν ένας εκ των εισβολέων έβαζε φωτιά στο Καπιτώλιο;

Είδαμε όλοι τις απαίσιες σκηνές που διαδραματίστηκαν στο Ναό της Αμερικανικής Δημοκρατίας. Οπότε δεν χρειάζεται καμία περιγραφή. Οι οπαδοί του κ. Τραμπ εισέβαλαν, κατέστρεψαν και πρόσβαλαν τη Δημοκρατία. Και όλα αυτά με εντολή του σημερινού Προέδρου. Δεν είχε κανένα λόγο να τους στείλει στο Κογκρέσο. Και τους διέταξε να πάνε στο Καπιτώλιο για να πιέσει τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες. Εκεί στόχευε. Να εκβιάσει τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές ώστε να υποστηρίξουν την ομάδα των νομοθετών που είχαν δηλώσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Στη Γερουσία κατάφερε να μειώσει τον αριθμό αυτών που τον στήριξαν. Αλλά στη Βουλή μία μεγάλη ομάδα μελών του σώματος αρνήθηκαν μέχρι το τέλος να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα. Και αυτό είναι πρόβλημα, διότι είναι εκπρόσωποι του «Τραμπισμού». Μίας αρρωστημένης ιδεολογίας.

  • Η εισβολή χαρακτηρίστηκε εξέγερση και δυστυχώς χρησιμοποιήθηκε λάθος λέξη. Πρόκειται για άθλια εισβολή, για καθοδηγημένη -από τον πρόεδρο των ΗΠΑ-ανταρσία… Οι οπαδοί του κ. Τραμπ πρόσβαλαν την αμερικανική Δημοκρατία. Ήταν μία απόπειρα πραξικοπήματος, ήταν απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης και αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, που έγινε με την ενθάρρυνση του ίδιου του προέδρου της Αμερικής.

Είναι σημαντική η πληροφορία που διέρρευσε από το Λευκό Οίκο. Ο κ. Τραμπ είχε ζητήσει από τον αντιπρόεδρο Πενς να τον στηρίξει σε αυτή την παράνομη ενέργεια. Ο κ. Πενς αρνήθηκε. Ο κ. Τραμπ του είπε πως αποδέχεται τη …«δικαιολογία» του. Λίγο μετά -στη διαδήλωση των ακροδεξιών οπαδών του- τον έριξε στο λάκκο των λεόντων. Πρόκειται για μία φρικτή διαπίστωση για τον κακό χαρακτήρα του κ. Τραμπ. Ο άνθρωπος παράγει μίσος… Να μην εκπλαγούμε αν μισήσει και τον εαυτό του!

Τι περιμένουμε απ’ εδώ και πέρα; Είναι πολλές οι φωνές για προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, που προβλέπει την απομάκρυνση ενός προέδρου από το προεδρικό αξίωμα. Ο επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας Τσακ Σούμερ, ο οποίος από τις 20 Ιανουαρίου θα είναι ο πρόεδρος της Γερουσίας, ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Τραμπ. Το ίδιο και η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόσι, η οποία σκέφτεται και το ενδεχόμενο παραπομπής του, για δεύτερη φορά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να απομακρυνθεί και με ένα άλλο τρόπο. Να πραγματοποιηθεί μυστική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και να αποφασιστεί ότι για ψυχολογικούς λόγους ο κ. Τραμπ δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Σίγουρα, η ψυχολογική κατάσταση του Αμερικανού Προέδρου δεν είναι καλή. Οι περιγραφές, που διαρρέουν για την κατάστασή του, είναι καταθλιπτικές. Δεν είναι δυνατόν, ένας Πρόεδρος στην κατάσταση του κ. Τραμπ να έχει στη τσέπη του τα κλειδιά που ανοίγουν το πυρηνικό  οπλοστάσιο της Αμερικής…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Φρικτή πραγματικότητα: Ο Τραμπ επιχειρεί να καταλύσει την αμερικανική Δημοκρατία… Δειλός μέχρι το τέλος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: