Φρικτή πραγματικότητα: Ο Τραμπ επιχειρεί να καταλύσει την αμερικανική Δημοκρατία… Δειλός μέχρι το τέλος…

FILE PHOTO: Ανεξέλεγκτοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο. EPA, JIM LO SCALZO




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με την εμπρηστική ομιλία του στη συγκέντρωση των φανατικών οπαδών του, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Προκαλεί μία άνευ προηγουμένου καταστροφή. Δυστυχώς έχει ξεπεράσει τα όρια του αυταρχισμού.

Αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει αν θα σβήσει σύντομα αυτή η φωτιά. Η Αμερική είναι βαθιά διχασμένη με προσωπική ευθύνη του κ. Τραμπ, που προκάλεσε τα πρωτοφανή επεισόδια, τα οποία βλέπει όλος ο κόσμος από τις οθόνες των τηλεοράσεων. Αυτή δεν είναι η Αμερική που αγαπούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

  • Ήδη οι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο και κινδυνεύουν οι ζωές των βουλευτών και των γερουσιαστών. Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Η αμερικανική Δημοκρατία απειλείται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Αμερικής. Όσα διαδραματίζονται στην Ουάσιγκτον συνηθίσαμε να τα βλέπουμε σε δικτατορίες και υποανάπτυκτες χώρες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί και αφήνει πίσω του συντρίμμια. Αλλά το ερώτημα που τίθεται τις τελευταίες ώρες είναι αυτό: Θα αποχωρήσει; Ή έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για πραξικόπημα, σχέδιο που εκπόνησε ο ατζέντης της Τουρκίας, Μάικλ Φλιν;

Λέγονται και ακούγονται πολλά. Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση, αλλά και αμύνεται με σφοδρότητα αυτή τη στιγμή. Θα αντέξει; Η Αμερική είναι μεγάλη χώρα με ισχυρούς θεσμούς. Πρέπει να αντέξει διαφορετικά θα μπορούσε να πάρει φωτιά όλος ο κόσμος.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Αρκετοί Δημοκρατικοί ηγέτες «βλέπουν» πίσω από την ανωμαλία, που παρατηρείται την Ουάσιγκτον, πάλι τη Ρωσία. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αλλά εντοπίζεται αυτός ο φόβος ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με διάφορους τρόπους, ασκεί έλεγχο στον κ. Τραμπ.

Αν αυτό αποδειχθεί με στοιχεία, πρόκειται για μία φρικτή διαπίστωση ότι ο απερχόμενος πρόεδρος έθεσε σε κίνδυνο τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Και σ’ αυτό το σκηνικό μεγάλο ρόλο θα έπαιξε ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί τις τρομακτικές εικόνες, που δείχνουν ποιος είναι πραγματικά ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ακόμα Πρόεδρος της υπερδύναμης. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν έχει βγει δημόσια, ως υπεύθυνος ηγέτης, να ζητήσει από τους οπαδούς του να αποχωρήσουν από το Καπιτώλιο. Πρέπει να ντρέπεται για τούτη την απαράδεκτη συμπεριφορά. Τους ζήτησε με ένα “τουίτ” να φερθούν …ειρηνικά. Ντροπής πράγματα. Πρέπει να τους ζητήσει να φύγουν αμέσως από το Καπιτώλιο. Είναι απαράδεκτος και εξελίσσεται σε εχθρό της Δημοκρατίας.

(Σ.Σ.: Μετά από έκκληση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο κ. Τραμπ αναγκάστηκε να απευθυνθεί στους οπαδούς του και να τους ζητήσει να πάνε στα σπίτια τους).  

  • Με μία δική του έκκληση, όλα θα είχαν τελειώσει. Αλλά φαίνεται ότι υλοποιείται σχέδιο. Να επικρατήσει το απόλυτο χάος και ως πρόεδρος να κηρύξει (ίσως) όλη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και τι θα σημαίνει αυτό; Ποια θα είναι η συνέχεια;
  • Στρατιωτικός νόμος μήπως; Αυτά δεν έλεγε τις προάλλες ο Μάικλ Φλιν, το «πουλέν» του Ταγίπ Ερντογάν και του Ντόναλντ Τραμπ, όταν εισηγήθηκε να αναλάβει ο στρατός;

Μέχρι της στιγμής οι στρατηγοί του Πενταγώνου απορρίπτουν εισηγήσεις από διάφορες πλευρές για να επέμβουν. Αρνήθηκαν και να στείλουν την Εθνική Φρουρά στο Καπιτώλιο. Λάθος και επικίνδυνη απόφαση. Επρεπε να το πράξουν και η εντολή να είναι σαφής:

Διώξτε τους οπαδούς του Τραμπ από τα κτίρια της Βουλής και της Γερουσίας. Από παντού. Είναι δυνατόν να τους επιτρέπουν να κατεβάζουν την αμερικανική σημαία και να σηκώνουν τη σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ;

(Σ.Σ.: Αργότερα, δόθηκε εντολή να αναπτυχθούν στην πρωτεύουσα όλες οι δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς).

Η ιστορία θα γράψει με μελανά χρώματα, όχι μόνο την διακυβέρνηση της χώρας από τον κ. Τραμπ, αλλά ειδικά αυτή την επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Ο απερχόμενος πρόεδρος ενθαρρύνει πολίτες, που ζουν μέσα στην παρανομία, να καταλύσουν τη Δημοκρατία. Όλα είναι οργανωμένα -δεν φαίνονται οργανωμένα. ΕΙΝΑΙ οργανωμένα.

Δυστυχώς ο κ. Τραμπ έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Είναι ακραία επικίνδυνος για την Αμερική και τον κόσμο.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η ολική επιστροφή της Βικτόριας Νούλαντ στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν: Βρίσκει μία επικίνδυνη Τουρκία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: