Στα χειρότερά του ο Τραμπ: Βρίσκεται σε άρνηση, δεν δέχεται την ήττα, δεν ακούει ούτε την Ιβάνκα!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τιμά τους Αμερικανούς βετεράνους, μαζί με την Πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ. Ο εορτασμός της Εθνικής Ημέρας των Βετεράνων έγινε στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον, στη Βιρτζίνια.. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του κ. Τραμπ από τις 7 Νοεμβρίου όταν μεγάλα δίκτυα ειδήσεων προέβλεπαν ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές του 2020. EPA, Chris Kleponis / POOL




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η ψυχολογική κατάσταση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι καλή, υποστηρίζουν πηγές με γνώση των διαρροών από το περιβάλλον του Αμερικανού πρώην(;) Πλανητάρχη. Οι πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο στην ουσία τον παρουσιάζουν ως ένα παρατημένο και απογοητευμένο άνθρωπο, που είναι θυμωμένος επειδή το έργο του δεν εκτιμήθηκε. Την ίδια στιγμή είναι και αμετάπειστος.

Πληροφορηθήκαμε ότι η αγαπημένη του θυγατέρα, η Ιβάνκα Τραμπ, και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη, χωρίς αποτέλεσμα. Τα αδέλφια της, ο Ντόναλντ Τζούνιορ και ο Έρικ, επέβαλαν τη δική τους απόφαση: ότι οι εκλογές θα κριθούν από τα δικαστήρια…

  • Δυστυχώς ξεχνά ο κ. Τραμπ ότι πάνω από 70 εκατομμύρια Αμερικανοί τον πίστεψαν, ανάμεσα τους και πολλοί Ελληνοαμερικανοί, που ξέχασαν ότι διέσωσε την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν από τις κυρώσεις, όπως απαιτούν οι αμερικανικοί νόμοι. Μόνο για το γεγονός αυτό έπρεπε να καταψηφιστεί. Αλλά, και λυπάμαι που το λέω, η ναζιστική Χρυσή Αυγή έκανε ζημιά μέχρι και στην Αμερική.

Όπως είπαν οι πηγές, πηγαίνει ελάχιστες ώρες στο Όβαλ Όφις και στην πραγματικότητα το τελευταίο που κάνει είναι να κυβερνά τη χώρα. Ασχολείται μόνο με τις εκλογές και αναλύει με τους υιούς του, του δικηγόρους και τους συνεργάτες του τρόπους με τους οποίους θα αλλάξει τη δυσάρεστη, γι’ αυτόν, κατάσταση.

Μετά από 9 μέρες απόλυτης απραξίας, στις 4 το απόγευμα (11 το βράδυ ώρα Ελλάδος) της Πέμπτης, έχει καλέσει στο Λευκό Οίκο τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών, Στίβεν Μνούτσιν και Μάικ Πομπέο. Μπορεί να αποδειχθεί μία σημαντική συνάντηση διότι οι δύο υπουργοί έχουν την ευθύνη και των κυρώσεων εναντίον χωρών που απειλούν ή προσβάλουν τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα.

Αν ο κ. Τραμπ ήθελε πραγματικά να τιμωρήσει τον Ταγίπ Ερντογάν για την προδοσία του, διότι τον πούλησε αναγνωρίζοντας την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, τώρα είναι η ώρα. Θα ταράξει τα νερά και θα δείξει ότι παραμένει ο …αρχηγός!

Πάντως, για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, τούτο το κράτος, ανεξάρτητα με το ποιος είναι πρόεδρος, λειτουργεί με σοβαρότητα και σε επίπεδο υπουργείων οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και οι αξιωματούχοι είναι έτοιμοι και για την παράδοση στην ομάδα του εκλεγμένου Προέδρου. Όμως, δεν έχουν ακόμα καμία εντολή για να το πράξουν. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

  • Ο Πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να πιστεύει ότι του έκλεψαν τη νίκη, ότι έγινε νοθεία και εκλογική απάτη. Πιστεύει ότι θα κερδίσει στα δικαστήρια άλλα τέσσερα χρόνια στο Λευκό Οίκο. Η διαδικασία στα δικαστήρια είναι πολύπλοκη και εάν κάποιος διαθέτει πραγματικά καλούς δικηγόρους, μπορεί να ελπίζει.

Στην περίπτωση των εκλογών της περασμένης εβδομάδας, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να ανατραπεί το αποτέλεσμα. Διότι πέραν του γεγονότος ότι η διαφορά μεταξύ του κ. Μπάιντεν και του κ. Τραμπ -που δεν μετρά βεβαίως ως αποτέλεσμα- έφτασε στα 5 εκατομμύρια 200 χιλιάδες. Θα έλεγα πρέπει να ντρέπεται ένας υποψήφιος που έχασε με τόσους πολλούς ψήφους να επιμένει και να επιμένει, γειώνοντας ολόκληρη χώρα.

Ο κ. Τραμπ έδωσε εντολή να μην γίνεται καμία ενημέρωση στον εκλεγμένο Πρόεδρο. Απαγόρευσε να γίνεται στον κ. Μπάιντεν και η ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών, που είναι υποχρεωτική σε τέτοιες περιπτώσεις. Και απαγόρευσε να του δοθούν τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα των ξένων ηγετών, που περνούν πάντα μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Άρα ο κ. Μπάιντεν γνωρίζει ότι αναγνώρισαν τη νίκη του πολλοί ξένοι ηγέτες, αλλά δεν έχει διαβάσει ακόμα τα μηνύματα τους.

Συμπεριφορά παιδιού, που δεν του δίνουν τα παιγνίδια του, χαρακτηρίστηκε ο τρόπος αντίδρασης του κ. Τραμπ, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Εάν δεν ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης άμεσα -ομιλούμε για τη διαδικασία της μεταβατικής περιόδου-, η προεδρία του κ. Μπάιντεν θα ξεκινήσει ….ανώμαλα στις 20 Ιανουαρίου, διότι θα έχει χαθεί αυτή η μεταβατική περίοδος.

  • Θα χαθούν οι προηγούμενοι δύο και πλέον μήνες, κατά τους οποίους πραγματοποιείται η μεταβίβαση της εξουσίας. Αλλά φαίνεται ότι ο κ. Τραμπ δημιουργεί επίτηδες τα προβλήματα. Ήδη γερουσιαστές, ακόμα και προεδρικοί φίλοι, απαιτούν να ξεκινήσει η «μεταβατική περίοδος» ακόμα και αν δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα. Αρνείται, διότι -για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους- είναι ως να του ζητούν να αυτοκτονήσει πολιτικά.

Οι Δημοκρατικοί εκφράζουν ανησυχία για το εξής θέμα: Οι δικηγόροι του κ. Τραμπ προσπαθούν να σταματήσουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανά πολιτεία.

Τι σημαίνει αυτό; Θα μπορούσαν κάποιοι κυβερνήτες, που ακολουθούν πιστά και φανατικά τον κ. Τραμπ, να στείλουν δικούς τους εκλέκτορες. Και ο καθένας καταλαβαίνει το νέο χάος που θα δημιουργηθεί.

Την ίδια στιγμή, πιστεύεται ότι ο κ. Τραμπ και οι «ψεκασμένοι» που τον ακολουθούν δεν θα φτάσουν μέχρι εκεί… Μακάρι.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θα ήθελα να αναφέρω και μία είδηση για την πανδημία, που μας αφορά και εμάς και όλο τον κόσμο, περισσότερο ως ένα «μάθημα». Ο κορωναϊός, που ξεκίνησε από την Κίνα και όλοι το ξεχνάνε για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους, είναι πλέον πιο απειλητικός και πιο θανατηφόρος.

Ο σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου για το θέμα του κορωναϊού, Δρ. Michael Osterholm, εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτείων πρέπει να κλείσουν τις επιχειρήσεις και γενικά τη χώρα για 4 με 6 εβδομάδες για να περιοριστεί η πανδημία μέχρι να δοθεί στην κυκλοφορία για χρήση το εμβόλιο.

Υποστηρίζει ότι η Αμερική κατευθύνεται στην κόλαση του Covid. Προειδοποίησε ότι οι πολίτες κουράστηκαν να φορούν μάσκες και να τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων. Είπε ότι υποφέρουν από τη λεγόμενη «πανδημική κόπωση» και ότι οι μολύνσεις θα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ο άνθρωπος είναι σοβαρός. Είναι ο διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Αυτό που εισηγείται είναι να κλείσει η χώρα σε εθνικό επίπεδο. Το ακούει κανείς στην Ελλάδα και στην Κύπρο;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Γιατί ο Πομπέο χτυπάει τον Τούρκο “Σουλτάνο” στο τέλος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ; Στο βάθος οι S-400;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: