Ομάδα διαχείρισης κρίσης κατά του κορωναϊού θα συγκροτήσει την Δευτέρα ο Τζο Μπάιντεν

File Photo: Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.EPA, TRACIE VAN AUKEN




Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κηρύσσοντας επισήμως την νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ότι θα συγκροτήσει την Δευτέρα μια μονάδα διαχείρισης κρίσης κατά του κορονοϊού, συγκεντρώνοντας επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, για την καταπολέμηση της κύριας πρόκλησης που αντιμετωπίζει σήμερα η αμερικανική εκτελεστική εξουσία.

«Τη Δευτέρα, θα συγκροτήσω μια ομάδα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων» για να εργαστούν «για ένα σχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Ιανουαρίου 2021», την ημέρα της ορκωμοσίας του ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος μπροστά από ένα πλήθος υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ για να γιορτάσουν τη νίκη του.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε επισήμως την νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δεσμευόμενος ότι ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιδιώξει να ενώσει τους Αμερικανούς.

«Ο λαός αυτής της χώρας μίλησε. Μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη, μια πειστική νίκη», δήλωσε ο Μπάιντεν από το Γουίλιγκτον στο Ντέλαγουερ, ώρες μετά αφότου μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τον ανακήρυξαν νικητή των εκλογών.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε κατανόηση για την απογοήτευση όσων ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Για να σημειώσουμε πρόοδο δεν πρέπει να μεταχειριζόμαστε τους αντιπάλους μας ως εχθρούς», τόνισε.

«Ας δώσουμε ο ένας στον άλλον μια ευκαιρία», είπε, τονίζοντας ότι θα κυβερνήσει ως Αμερικανός πρόεδρος και όχι ως Δημοκρατικός.

Πληροφορίες από Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Το ανατριχιαστικό εξώφυλλο του Spiegel: Ο Μπάιντεν βάζει πίσω στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: