ΗΑΕ: Νόμιμη η κατανάλωση αλκοόλ – Ποινικοποιούνται τα εγκλήματα τιμής

File Photo O πρίγκιπας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohammed bin Zayed AI Nahyan is in Seoul for θεωρείται μεγάλος μεταρρυθμιστής. EPA/JEON HEON-KYUN μέσω ΚΥΠΕ




Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ και η συγκατοίκηση εκτός γάμου. Επίσης ποινικοποιούνται τα λεγόμενα «εγκλήματα τιμής», σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail

Η αναθεώρηση του ισλαμικού νόμου, αποτελεί σταθμό για όλες τις μουσουλμανικές χώρες, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι ποινές για την κατανάλωση αλκοόλ, την κατοχή και τις πωλήσεις για άτομα άνω των 21 ετών θα καταργηθούν στη μουσουλμανική χώρα, η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και υιοθετεί περισσότερα στοιχεία της Δύσης σε σχέση με άλλα κράτη της περιοχής.

Προηγουμένως, οι πολίτες των ΗΑΕ έπρεπε να έχουν άδεια για την κατάναλωση αλκοολούχων ποτών είτε σε μπαρ είτε στο σπίτι.

Η μεταρρύθμιση θα επιτρέψει, επίσης, «τη συμβίωση των ανύπαντρων ζευγαριών», καθώς μια τέτοια συμπεριφορά εθεωρείτο εγκληματική στα ΗΑΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και ο νόμος σπάνια επιβλήθηκε.

Οι μεταρρυθμίσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης της χώρας και «εδραίωση των αρχών ανοχής των ΗΑΕ», δήλωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, το οποίο προσέφερε ελάχιστες λεπτομέρειες στην ανακοίνωση του Σαββατοκύριακου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησαν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ισραηλινοί και Αμερικάνοι με “ιστορική” πτήση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για συμφωνία Τελ Αβίβ-Αμπού Ντάμπι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: