Πρωτόγνωρες εικόνες στο Ντουμπάι: Οι χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων 20 ετών αναγκάζουν influencers να παρατούν τις Rolls Royce στους πλημμυρισμένους δρόμους και εναέρια ταξί να «κολυμπούν» [videos]

epa11282514 People push a car during a heavy rainfall in Dubai, United Arab Emirates, 16 April 2024. A severe wave of thunderstorms with heavy rainfall is hitting most UAE’s cities especially in Dubai, Sharjah and Al Ain where the Asian Champions League semi final first leg match between UAE’s Al-Ain Club and Al-Hilal from Saudi Arabia has been postponed. EPA/ALI HAIDER




Σκηνές που συμβαίνουν σπάνια στη χώρα αυτή ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ντουμπάι καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πλημμυρίζοντας μεγάλους αυτοκινητόδρομους και αναγκάζοντας οδηγούς να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Στο Ντουμπάι, οι βροχές ξεκίνησαν από τη νύχτα, ενώ θυελλώδεις άνεμοι οδήγησαν σε ακυρώσεις πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το οποίο είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα παγκοσμίως και έδρα της αεροπορικής εταιρείας Emirates.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 30 χιλιοστά το πρωί στο Ντουμπάι, ενώ αναμένονται έως και 128 χιλιοστά βροχής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα και τις αρμόδιες Αρχές οι καταιγίδες και το χαλάζι θεωρούνται τα χειρότερα των τελευταίων 20 ετών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παρόμοια ήταν επίσης η εικόνα στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Ένας από τους εκατομμυριούχους influencers που παρέμειναν ακινητοποιημένοι για ώρες με το πολυτελές αυτοκίνητό τους στους δρόμους ήταν ο Jordan Welch, ο οποίος σε σημερινό του story περιγράφει στο instagram την περιπέτεια.

Σχεδόν 50 πτήσεις από και προς το Ντουμπάι έχουν ακυρωθεί από  το πρωί, ενώ σοκ προκαλεί βίντεο που δείχνει πολλά αεροσκάφη να διαπερνούν το θολό νερό στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα του κόσμου.

 

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Αρχών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, με τα βυτιοφόρα να πραγματοποιούν επιχειρήσεις απάντλησης των υδάτων από το οδικό δίκτυο.

Τα σχολεία σε όλα τα ΗΑΕ παρέμειναν κλειστά, ενώ οι κυβερνητικοί υπάλληλοι εργάστηκαν σε μεγάλο βαθμό εξ αποστάσεως. Πολλοί εργαζόμενοι έμειναν επίσης στα σπίτια τους, αν και ορισμένοι επιχείρησαν να βγουν έξω, με τους πιο άτυχους να εγκλωβίζονται σε δρόμους καλυμμένους από το νερό.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ισραηλινό drone «εκτέλεσε» διοικητή της Χεζμπολάχ μέσα σε όχημα σε περιοχή του Λιβάνου [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: