Ενταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση και πορεία 150 ατόμων

Αστυνομικοί στέκονται μπροστά σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν για την 47η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ένταση επικρατεί σε κινητοποίηση για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που πραγματοποίησαν φοιτητές και εργαζόμενοι, μέλη σωματείων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΛΑΑΑΣ, ΣΕΚ) και άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Περίπου 150 μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σωματείων πραγματοποιήσαν συγκέντρωση  στην οδό Τσιμισκή με σκοπό να φτάσουν στο Αμερικανικό Προξενείο, «σπάζοντας» την απαγόρευση συναθροίσεων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί επί της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Καρόλου Ντηλ ενώ άλλες δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο ύψος της Αγίας Σοφίας εγκλωβίζοντας τα άτομα στο σημείο.

Μισή ώρα αργότερα, η αστυνομία κινήθηκε για βεβαίωση προστίμων παραβάσεων μετακίνησης και οι διαδηλωτές άρχισαν να συμπτύσσονται, σχηματίζοντας, με τα χέρια τους, αλυσίδες στο ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας, ενώ συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη συγκέντρωση και εξακολουθούν να βεβαιώνουν παραβάσεις, ενώ οι διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/GRTimes.gr
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας – Οκτώ προσαγωγές – Χρήση νερού και χημικών [photo, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: