Σύριοι τζιχαντιστές προωθούνται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ λέει ο Μακρόν: Και Λίβυοι, προσθέτει το Κρεμλίνο

File Photo: Θέση πυροβολικού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. EPA/VAHRAM BAGHDASARYAN




Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως διαθέτει «σαφείς» πληροφορίες για την παρουσία «Σύριων μαχητών τζιχαντιστικών οργανώσεων» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε Αρμένιους και Αζέρους.

«Διαθέτουμε σήμερα σαφείς πληροφορίες που δείχνουν πως Σύριοι μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων προωθήθηκαν μέσω του Γκαζίαντεπ προς το θέατρο των επιχειρήσεων του Άνω Καραμπάχ. Είναι ένα πολύ σοβαρό νέο, που αλλάζει το παιχνίδι», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους προσερχόμενος στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, χρησιμοποιώντας την ονομασία που δίνει η Γαλλία για την περιοχή αυτή.

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη μαχητών από την Συρία και την Λιβύη στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συνιστά μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη.

«Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη (του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας) επισήμαναν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στην περιοχή ( του Ναγκόρνο Καραμπάχ) η αποστολή εκεί μαχητών από τη Συρία και την Λιβύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Καραμπάχ», ενώ «τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασαν την μεγάλη τους ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες».

Με πληροφορίες από TASS-Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κοινή έκκληση Τραμπ, Πούτιν, Μακρόν για κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: