«Είμαστε σε πολύ οριακό σημείο», λέει ο Ιωάννου – Επεκτείνονται τα μέτρα για τον κορωναϊό στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα για τον κορωνοϊό στις 17/10/2020 στη Λευκωσία. ΚΥΠΕ / ΓΤΠ/Χ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής , οι οποίοι προέβηκαν σε αξιολόγηση της «κρίσιμης κατάστασης» – όπως την περιέγραψε χθες ο Υπουργός Υγείας- σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό καθώς «είμαστε σε πολύ οριακό σημείο», σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Η σύσκεψη έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο και αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα προς διαχείριση της κατάστασης και αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 κατέρριπτε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, με αποκορύφωμα τον τριψήφιο αριθμό που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Την Τρίτη είχαν ανακοινωθεί 83 κρούσματα και 51 την Τετάρτη για να εκτοξευθούν την Πέμπτη στα 104 ενώ χθες Παρασκευή ανακοινώθηκαν 94 νέα περιστατικά.

Επεκτείνονται τα μέτρα Λευκωσίας-Λεμεσού παντού

Τα μέτρα που ίσχυαν για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού θα επεκταθούν σε όλες τις πόλεις, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά από τη σύσκεψη στο Προεδρικό.

Τα μέτρα θα ισχύουν από αύριο το πρωί για περίοδο 2 εβδομάδων.

Εξάλλου, σε χώρους λιανικού εμπορίου, φαρμακεία κ.λπ. μεταξύ 8 και 9 το πρωί θα εξυπηρετούνται μόνο όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό αποφασίστηκε ότι από αύριο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι χώροι εστίασης μπορούν να λειτουργούν μέχρι 10.30 το βράδυ και η κυκλοφορία περιορίζεται μετά τις 1130 το βράδυ. Διευκρίνισε ότι ο περιορισμός στην κυκλοφορία αφορά σύσταση και ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ – Δήμητρα Νικολάου
Λευκωσία, Κύπρος

Σύσκεψη στο προεδρικό της Κύπρου για αξιολόγηση των μέτρων κατά του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: