Με νέα στρατιωτική επιδρομή κατά των Κούρδων στη Συρία απειλεί ο Ερντογάν

File photo: Μέλη της Κουρδικής κοινότητας της Μελβούρνης σε διαδήλωση κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία κατά των Κούρδων, Νοέμβριος 2019. EPA/DAVID CROSLING NO ARCHIVING AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Αγκυρα είναι έτοιμη να εξαπολύσει νέα στρατιωτική επιχείρηση για να “καθαρίσει” την βόρεια Συρία από τους Κούρδους μαχητές.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για ύπαρξη “τρομοκρατικών ζωνών” στην γειτονική Συρία, προειδοποιώντας ότι εάν δεν “καθαριστούν”, τότε η Τουρκία θα αναλάβει μόνη της αυτό το καθήκον.

“Οταν καταστρέψαμε τον τρομοκρατικό διάδρομο που είχε φτιαχτεί κατά μήκος των συνόρων, δείξαμε ότι οι Σύριοι αδελφοί μας δεν ήταν μόνοι”, είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

“Η τρομοκρατική ζώνη που ακόμη υπάρχει στη Συρία πρέπει είτε να καθαριστεί όπως είναι η υπόσχεση να γίνει, είτε εμείς θα πάμε και θα το κάνουμε μόνοι μας”, πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει τρεις στρατιωτικές επιθέσεις στην Συρία από το 2016 μέχρι σήμερα. Την “Ασπίδα του Ευφράτη” το 2016, την επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” το 2018 και την “Ανοιξη Ειρήνης” το 2019, με στόχο σε όλες τις περιπτώσεις τις δυνάμεις των Κούρδων.

Με πληροφορίες από Ahval/ Anadolou

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία στον Καύκασο: Απορρίπτει τις εκκλήσεις για εκεχειρία, είναι “ρηχές” λέει ο Τσαβούσογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: