Αστροναύτης αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που εδώ και 50 χρόνια κανείς δεν έχει πατήσει στη Σελήνη [video]

File Photo Ιmage released by NASA shows Apollo 11 astronauts Neil Armstrong and Edwin E.”Buzz” Aldrin, Jr erecting the US flag at Tranquility Base during the First Lunar walk. 20 July, 1999 marks the 30th anniversary of Armstrong’s historic first steps on the lunar surface. NOTE: NASA did not include left and right) EPA PHOTO NASA FILES/kb/lt-fob




Το να πάει η ανθρωπότητα στη Σελήνη αποτελούσε πάντα στόχο της. Επομένως, το λογικό είναι εφόσον έγινε μια φορά, να ξαναγίνει. Από το Apolo 11 και το 1969 μέχρι σήμερα, ωστόσο, τα βήματα προς τα εκεί ήταν μετρημένα. Η τελευταία φορά που θα πατούσε κανείς στο φεγγάρι, θα ήταν το 1972.

Ποιος είναι ο λόγος;

Ο Τζιμ Μπράιντεστιν, αστροναύτης και επικεφαλής της NASA κατά τη διακυβέρνηση Τραμπ αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που δεν έχει πατήσει άνθρωπος στη Σελήνη από τότε.

Δεν είναι θέμα επιστήμης ή τεχνολογίας που μας έχουν εμποδίσει από το να πάμε στο Φεγγάρι. Αν δεν ήταν το πολιτικό ρίσκο θα ήμασταν στη Σελήνη αυτή τη στιγμή. Το πρόγραμμα κόστιζε πολλά χρήματα.

Ο προϋπολογισμός της NASA για το 2023 είναι 25,4 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να τον αυξήσει στα 27,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2024.

Κάτι που μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά το σύνολο χωρίζεται σε όλα τα τμήματα και τα φιλόδοξα έργα του οργανισμού.

Και για το πλαίσιο, ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το 2023 είναι περίπου 858 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, λόγω των χρημάτων που προέρχονται από την κυβέρνηση, το Κογκρέσο μπορεί συχνά να καθυστερεί να εγκρίνει τον προϋπολογισμό, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει την πρόοδο.

«Ήταν οι πολιτικοί κίνδυνοι που το εμπόδισαν να συμβεί. Το πρόγραμμα κράτησε πάρα πολύ και κοστίζει πάρα πολλά χρήματα».

Ενα μείγμα πολιτικής και οικονομίας λοιπόν είναι αυτό που μας κρατάει μακριά από τον δορυφόρο της Γης.

Επιπλέον, άλλοι αστροναύτες έχουν σημειώσει ότι οι υποσχέσεις ενός προέδρου σχετικά με τις αυξήσεις του προϋπολογισμού δεν πραγματοποιούνται πάντα. Με άλλα λόγια… διαστημικές υποσχέσεις.

Με πληροφορίες από Unilad

«Δεν πουλάμε» λέει η μητρική του TikTok, παρά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ: Γιατί το Κογκρέσο εκτιμά ότι η πλατφόρμα αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: