“Ες αύριον τα σπουδαία”, λέει ο Μακρόν: Οι νέες ενέργειες της Τουρκίας θα βαρύνουν στη στάση μας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά την άφιξή του για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, Βέλγιο. EPA, OLIVIER HOSLET/ POOL




Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα επανέλθουν αύριο στο ζήτημα της Τουρκίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Αύριο το πρωί θα συζητήσουμε θέματα εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν και υπογράμμισε:

«Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε και στο θέμα της Τουρκίας και στην αντιπαράθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Δεν θέλω να προεξοφλήσω το αποτέλεσμα, αλλά οι αυριανές συζητήσεις θα αντανακλούν τις απαιτήσεις μας υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων».

Από την πλευρά του, ο  Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς, γνωστός για τις σκληρές δηλώσεις του κατάτης τουρκικής παραβατικότητας, περιορίστηκε σε μια σύντομη πλην ενδεικτική για τις προθέσεις του δήλωση. Είπε χαρακτηριστικά:

“Πρέπει να τραβήξουμε γραμμή με την Τουρκία, αλλιώς θα ξεφύγει”.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Πλήρη στήριξη στην έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή συνοχή απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν τα Βαρώσια, το Ορούτς Ρέις και την Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε σε μήνυμά του στο Twitter o Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

“Ηρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία. Πλήρης στήριξη στον Κ. Μητσοτάκη και στην έκκλησή του για ευρωπαϊκή συνοχή. Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές. Τώρα είναι η ώρα να ενεργήσουμε κατά του προέδρου Ερντογάν και των παραβιάσεών του, του διεθνούς δικαίου. Βαρώσια, Ορούτς Ρέις, Ανατολική Μεσόγειος”, γράφει ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του στο Twitter και αναδημοσιεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την δήλωσή του προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
ΚΥΠΕ του ανταποκριτή Αθανάσιου Αθανασίου

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΥΠΕΞ προς Τουρκία για αεροσκάφος Δένδια: Προκλητική ενέργεια, εκτίθεστε, να μην επαναληφθεί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: